L’Ajuntament prorroga els descomptes en l’EMT València fins al 50%

Descomptes en l'EMT València, Descuentos en la EMT València
Autobús híbrid de la Línia 11 de l'EMT

Descomptes en l’EMT València. L’Ajuntament de València aprofita la pròrroga estatal per oferir descomptes de fins al 50% en abonaments de transport públic amb l’EMT

Si uses habitualment l’EMT o estàs considerant utilitzar este servici, aprofita estos descomptes especials i contribuix al desenvolupament sostenible de la nostra ciutat.

I és que l’Ajuntament de València ha anunciat la pròrroga de sis mesos, aprovada per Reial decret llei del Govern d’Espanya, per a subvencionar un 30% d’abonaments de transport públic i cofinançarà l’ajuda fins al 50%. Això permetrà que l’Empresa Municipal de Transports (EMT) mantinga durant el pròxim semestre el preu de diferents títols multiviatge reduït a la meitat. En total, el consistori destinarà 880.000 euros per a abaratir el cost dels desplaçaments amb l’EMT.

L’objectiu principal: alleujar les economies familiars i fomentar el transport públic

L’alcaldessa de València, María José Catalá, ha destacat els objectius d’esta mesura del transport públic valencià. En primer lloc, s’intenta alleujar les economies familiars, oferint descomptes significatius en els títols de transport perquè totes les persones puguen accedir a este servici essencial sense que supose un gran cost econòmic. En segon lloc, l’ajuda té com a finalitat fomentar l’ús del transport públic i promoure una mobilitat més sostenible per a tota la ciutadania.

Descomptes fins el 31 de desembre

L’acord aprovat pel Consell de Ministres, amb data de caducitat immediata a la celebració dels comicis locals, ha motivat a l’Ajuntament de València a prendre esta iniciativa. Des del consistori afirmen que es vol garantir la continuïtat de les bonificacions al transport públic, que inicialment finalitzaven el 30 de juny. Esta nova pròrroga estarà en vigor entre l’1 de juliol i el 31 de desembre. Durant este període, les persones usuàries de l’EMT podran adquirir els següents títols amb descomptes significatius:

Descomptes en títols de transport

  1. Bonobús de deu viatges: El preu habitual de 8,50 euros es redueix a 4,25 euros.
  2. Bonobús personalitzat de deu viatges (per a famílies nombroses i monoparentals) de categoria general: De 6,80 euros a 3,40 euros.
  3. Bonobús personalitzat de deu viatges (per a famílies nombroses i monoparentals) de categoria especial: De 4,25 euros a 2,15 euros.

Punts de venda i modalitats d’adquisició

Els títols de transport amb descomptes en el transport públic valencià es podran adquirir fins al 31 de desembre en els punts de venda habituals de l’EMT, com ara estancs, quioscos, la pàgina web oficial i l’aplicació mòbil. A més, en el cas del bonobús personalitzat, els usuaris podran obtindre’l de manera virtual a través de l’APP i la web oficial de l’EMT o presencialment a les oficines d’atenció a la ciutadania (OAC) ubicades al carrer de Mendoza, a l’estació del metro de Colón i a la Universitat Politècnica de València.

Futurs propòsits

L’alcaldessa Catalá ha assegurat que l’Ajuntament de València treballa per a mantindre la gratuïtat del transport públic per a la joventut. Esta és una mesura que serà impulsada juntament amb el govern de la Generalitat, amb l’objectiu de facilitar la mobilitat dels joves i promoure un ús més responsable i sostenible dels mitjans de transport.

Una petició de Giuseppe Grezzi del passat 28 de juny

El passat 28 de juny, el president en funcions de l’EMT València, Giuseppe Grezzi, va enviar una carta oberta a l’alcaldessa de València, Maria José Català, sol·licitant-li l’autorització per a signar, precisament, la pròrroga dels descomptes per a viatjar en els autobusos de l’Empresa Municipal de Transport, ara aprovada. Esta sol·licitud va arribar un dia després de l’anunci del govern de la pròrroga fins a final d’any de l’aportació que es feia des de l’Estat. 

En aquell moment l’ex regidor de Mobilitat Sostenible i redigor de Compromís va dir que si no es prorrogava la subvenció en les pròximes 24 hores, l’EMT hauria de començar a fer els treballs tècnics per a actualitzar les tarifes completes a partir de l’1 de juliol. Grezzi considerava que seria sorprenent que no es prenguen les accions necessàries, especialment tenint en compte l’existència d’una subvenció de l’Estat i les dificultats econòmiques que moltes famílies estan patint.

Conclusió

En resum, l’Ajuntament de València ha aprovat una pròrroga per a subvencionar un 30% d’abonaments de transport públic i cofinançarà fins al 50% d’estos abonaments. Esta iniciativa permetrà que l’EMT mantinga els preus dels títols multiviatge reduïts a la meitat durant els pròxim sis mesos. 

Recorda que es poden adquirir els títols de transport amb descomptes en l’EMT València fins al 31 de desembre. 

Print Friendly, PDF & Email