L'alcalde de València renova el conveni amb la Fundació Centre d'Estudis Blasco Ibáñez

30/03/2023

Fundació Centre d'Estudis Blasco Ibáñez, conveni, Ajuntament de València, Fundación Centro de Estudios Blasco Ibáñez, convenio, Ayuntamiento de València

L'alcalde de València, Joan Ribó, va firmar el 24 de març passat la renovació del conveni de col·laboració amb la Fundació Centre d'Estudis Blasco Ibáñez, reafirmant el compromís del govern municipal amb la difusió de l'obra i la trajectòria vital del reconegut autor.

El conveni implica una aportació de 50.000 euros anuals per part de l'Ajuntament, destinada a la promoció de la literatura i el llegat blasquista, així com el suport a les activitats d'investigació i foment de l'herència cultural de l'escriptor. A més, l'alcalde ha visitat l'exposició monogràfica “El viatge dels milionaris”, sobre el periple de Vicente Blasco Ibáñez al voltant del món a bord del Franconia, del qual es complixen ara 100 anys.

Índex / Índice
  1. La renovació del conveni de l'Ajuntament i la Fundació Centre d'Estudis Blasco Ibáñez
  2. El viatge dels milionaris

La renovació del conveni de l'Ajuntament i la Fundació Centre d'Estudis Blasco Ibáñez

La renovació del conveni permetrà prorrogar per quatre anys més la col·laboració amb la fundació, que està vigent des de maig de 2019, amb una subvenció anual de 12.000 euros per part de l'Ajuntament destinada a les activitats de la Fundació CEV Blasco Ibáñez. A més, es destinaran altres 50.000 euros anuals per a inversions i millores de la Casa Museu Blasco Ibáñez, així com per a la realització d'activitats culturals relacionades amb la figura i l'obra del reconegut escriptor, polític, periodista i viatger.

El conveni ha estat signat per l'alcalde Joan Ribó, acompanyat per la regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Glòria Tello, i el president de la Fundació CEV Blasco Ibáñez, Ignacio E. Soler. L'alcalde ha destacat “la importància literària d'autor, però també la rellevància del seu paper i de la seua ideologia política”. “València no es pot entendre sense la figura de Blasco”, ha afegit. Per la seua banda, la regidora Tello ha manifestat la voluntat del govern municipal “d'apostar no sols pel manteniment de la Casa-Museu, sinó, de manera paral·lela, també per les activitats culturals, les beques d'investigació i tot allò que faça possible que les noves generacions sàpien qui era Vicente Blasco Ibáñez i la seua importància”.

El viatge dels milionaris

Esta exposició temporal inaugurada a la Casa-Museu Blasco Ibáñez és en honor al centenari del viatge que el novel·lista va fer al voltant del món a bord del vaixell Franconia, entre 1923 i 1924. La mostra, titulada "El viatge dels milionaris", oferix una visió detallada de l'itinerari que va seguir Blasco Ibáñez, des de Nova York fins a Mònaco, passant per l'Hawaii, el Japó, la Xina, les Filipines, l'Índia, el Sudan i l'Egipte.

La Casa-Museu Blasco Ibáñez, situada al número 159 del carrer Isabel de Villena, és l'edifici on l'escriptor va viure durant una època de la seua vida i és una de les principals institucions culturals de la ciutat. En aquesta exposició, els visitants poden veure fotografies, fullets publicitaris del creuer, quaderns de notes, postals, llibres i fins i tot textos autògrafs i galerades d'impremta relacionats amb el viatge.

A més, la Casa-Museu Blasco Ibáñez també ha presentat tres noves publicacions relacionades amb l'escriptor: les edicions de les novel·les "Arròs i tartana" i "Entre tarongers", i el tercer número de la revista "Prometeo", que inclou col·laboracions d'institucions museogràfiques com la Casa-Museu Sorolla i el Museu Nacional de Ceràmica i Arts Sumptuàries González Martí.

En definitiva, la renovació del conveni, esta exposició i les noves publicacions són una mostra de l'aposta decidida de l'Ajuntament de València per preservar la memòria de Blasco Ibáñez i de la seua importància per a la cultura valenciana i espanyola en general.

Go up