L’Alcaldessa de València deixarà a Compromís sense despatx a l’Ajuntament

Compromís sense despatx a l'Ajuntament, Compromís sin despacho en el Ayuntamiento

Compromís sense despatx a l’Ajuntament: Desacord i Polèmica

L’Alcaldessa de València, María José Catalá, ha pres una decisió que ha generat polèmica i descontent entre els membres del grup municipal de Compromís. Joan Ribó, portaveu de Compromís a l’Ajuntament, ha denunciat l’actitud “profundament antidemocràtica” de l’Alcaldessa, que pretén que els seus despatxos es traslladen fora de l’edifici consistorial, concretament a la calle Convent de Sant Francesc. Esta mesura deixaria els representants de Compromís allunyats de la seu de l’Ajuntament i dificultaria la seua tasca com a oposició, segons un comunicat emès pel partit.

La reacció de Compromís i el seu desacord amb la proposta

En resposta a esta proposta, en la qual l’alcaldessa trau a Compromís de l’difici de l’Ajuntament, Joan Ribó ha rebutjat contundentment esta decisió. Ha expressat que no saben si tindran prou espai en les noves instal·lacions i ha argumentat que el treball de l’oposició hauria de desenvolupar-se dins de l’Ajuntament, tal com es va mantindre per a altres grups de l’oposició en períodes anteriors, amb despatxos adequats a l’Ajuntament.

Ribó ha recordat que, quan ell era alcalde, es van realitzar reformes per a adaptar la part superior de l’Ajuntament i satisfer totes les necessitats del PP, perquè la oposició comptara amb despatxos amb les condicions adequades per a desenvolupar la seua tasca. Així, Compromís considera que este canvi en la ubicació afecta els fonaments democràtics de la societat.

L’impacte en el funcionament de l’Ajuntament

Ribó ha criticat la que considera l’actual paralització en el funcionament de l’Ajuntament, segons les paraules de Ribó. Mentre l’Alcaldessa  rep membres del seu propi partit, altres organitzacions i entitats de València romanen a l’espera de ser ateses, ha denunciat.

La visió de Compromís

El desacord amb la decisió de l’Alcaldessa posa de manifest les discrepàncies polítiques entre Compromís i el Partit Popular, i la importància de considerar el punt de vista de totes les forces polítiques en el funcionament de l’Ajuntament per a assegurar una democràcia participativa i respectuosa. Compromís, a més, és la segona força política a l’Ajuntament, després de les eleccions del passat mes de maig.

El futur de la situació

L’evolució d’esta situació és incerta, però el desacord entre les dues forces polítiques sembla que persistirà fins que es trobe una solució satisfactòria per a tots els implicats.

En resum, la decisió de l’Alcaldessa de València de traslladar els despatxos de Compromís fora de l’edifici de l’Ajuntament ha desencadenat una resposta negativa i un enfrontament amb el grup municipal de Compromís.

L’oposició ha manifestat el seu desacord amb esta mesura i ha defensat la importància de mantindre els despatxos dins de l’Ajuntament per a garantir el correcte funcionament de la democràcia. Esta mesura també afecta al PSPV.

Print Friendly, PDF & Email