Compromís consulta als màxims òrgans de la militància l’acord de governabilitat de l’Estat

07/11/2023

Acord de Governabilitat de l'Estat, acuerdo de gobernabilidad del Estado
Índex / Índice
  1. L’acord de governabilitat de l’Estat
  2. La Condonació del Deute Històric
  3. Ratificació per Part dels Màxims Òrgans de Compromís

L’acord de governabilitat de l’Estat

En una reunió de la Comissió Executiva de Compromís celebrada a València este dilluns passat, s'ha posat de manifest el resultat altament positiu, segons la formació valencianista, de les negociacions amb el partit socialista per a establir un nou govern de coalició progressista a l'Estat.

Estes negociacions han culminat amb un acord de governabilitat de l'Estat que inclou una clara prioritat per a l'agenda valenciana. Entre els punts destacats es troba l'aprovació d'un nou sistema de finançament autonòmic, la compensació als territoris infrafinançats i importants avanços en matèria de drets socials i ecològics.

Amb este acord, Compromís vol demostrar el seu compromís amb la defensa dels interessos valencians en el Congrés, aconseguint reivindicacions històriques que milloraran la vida dels valencians i valencianes.

La Condonació del Deute Històric

Un dels aspectes més significatius d'este acord és la condonació d'una part del deute històric que el territori valencià ha acumulat a causa de dècades d'infrafinançament. En concret, l'acord de governabilitat suposarà que la Generalitat Valenciana podrà alliberar-se de 10.000 milions d'euros del deute actualment acumulat.

Ratificació per Part dels Màxims Òrgans de Compromís

L'acord e Governabilitat de l'Estat ha de ser ratificat, tal com establixen els estatuts dels partits que formen part de Compromís, pels seus màxims òrgans de decisió. Esta ratificació es realitzarà a través d'una consulta telemàtica que ja ha començat i que finalitzarà este dimarts 7 de novembre a les 20 hores.

Go up