Cirurgia Robòtica assistida: Revolució Mèdica a l'Hospital Doctor Peset de València amb la seua 1ª operació

29/09/2023

Cirurgia robòtica assistida, Cirugía robótica asistida
Índex / Índice
  1. La Revolució Robòtica en Cirurgia Arriba a l’Hospital Doctor Peset de València
  2. Avançat i Precís: La Cirurgia Robòtica Assistida amb Da Vinci Xi
    1. La Veu de l'Expert: Dr. Carlos Domingo
  3. La Tècnica de Da Vinci Xi

La Revolució Robòtica en Cirurgia Arriba a l’Hospital Doctor Peset de València

Estem vivint una revolució en el món de la cirurgia, i València no és l'excepció. Esta setmana, l'Hospital Universitari Doctor Peset ha marcat una fita important amb la seua primera cirurgia robòtica assistida. Este esdeveniment, realitzat amb el sistema quirúrgic Da Vinci Xi, promet canviar la manera en què es fan les cirurgies mínimament invasives. Aprofundim en els detalls d'esta nova eixida en el món de la medicina.

Avançat i Precís: La Cirurgia Robòtica Assistida amb Da Vinci Xi

La cirurgia robòtica ha donat un pas avant amb la introducció del sistema quirúrgic Da Vinci Xi a este Hospital valencià. Esta plataforma incorpora la tecnologia més avançada, permetent als cirurgians realitzar procediments amb una precisió inigualable. A més, els avantatges no es limiten només als professionals, sinó que també es tradueixen en una millora significativa per als pacients.

La primera cirurgia robòtica assistida en este hospital es va centrar en una colecistectomia, que és l'extracció de la vesícula biliar. El procediment es va desenvolupar sense cap complicació, marcant un precedent per a futures intervencions d'aquest tipus.

La Veu de l'Expert: Dr. Carlos Domingo

El doctor Carlos Domingo, cap del Servici de Cirurgia General de l'Hospital Universitari Doctor Peset, ha destacat la importància d'esta nova tecnologia. "És la primera de moltes intervencions reeixides que esta nova tecnologia ens permetrà realitzar. Es tracta d’una plataforma molt innovadora que aporta avantatges per a professionals i pacients en aspectes tan importants com ara temps de recuperació, dolor postoperatori, precisió, temps quirúrgics, entre altres," va afirmar el doctor Domingo.

La inversió de la Conselleria de Sanitat, que ascendix a 2.178.000 euros, ha permés la instal·lació d'este equip de cirurgia robòtica. Esta inversió estarà destinada a especialitats com Urologia, Cirurgia General i Ginecologia, demostrant l'aposta de l'hospital per proporcionar el millor tractament possible als seus pacients.

La Tècnica de Da Vinci Xi

La cirurgia robòtica amb el sistema Da Vinci Xi implica que el cirurgià controla manualment els comandaments de la consola, la qual es troba en el quiròfan. D'esta manera, cada moviment del cirurgià es transforma de manera exacta en moviments dels braços robòtics. Este sistema consta de quatre braços mòbils i intercanviables, proporcionant una llibertat de moviment i precisió inigualables.

A més, el cirurgià té una visió tridimensional del camp quirúrgic, amb una nitidesa que supera la visió humana. Això permet una cirurgia més precisa i l'eliminació del tremolor i els moviments involuntaris. També facilita l'accés a àrees anatòmiques complexes i minimitza el trauma als teixits de la paret abdominal, reduint el dolor postoperatori.

Conclusió

L'Hospital Doctor Peset ha donat un pas decisiu cap al futur de la cirurgia amb la introducció del sistema quirúrgic Da Vinci Xi. Esta primera cirurgia robòtica assistida obri les portes a una nova era en la medicina, amb beneficis tangibles per als professionals i els pacients. Continuarem veient com aquesta tecnologia revolucionària canvia la manera en què abordem les cirurgies, oferint millors resultats i una recuperació més ràpida.

Go up