Catàleg Exposició Miguel Hernández: descobrix la Vida i Obra del Poeta Necessari

13/06/2023

catàleg exposició miguel hernández, catálogo exposición miguel hernández

El Catàleg de l'exposició "Miguel Hernández. El poeta necessari" repassa tots els detalls i informació rellevant sobre esta mostra imprescindible que té lloc a les Drassanes del Grau de València. A través d'este article, t'acostem tota la informació que necessites.

Índex / Índice
 1. Catàleg Exposició Miguel Hernández
  1. Col·lecció inèdita
  2. El món del còmic en el catàleg
  3. Les músiques de Miguel Hernández
  4. Articles d'especialistes
  5. La importància de l'exposició i el seu catàleg

Catàleg Exposició Miguel Hernández

L'exposició "Miguel Hernández. El poeta necessari" és un projecte cultural que té com a objectiu exposar i donar a conéixer les diferents etapes de la vida de l'escriptor, així com el seu compromís polític, la seua participació en la guerra, el seu pas per la presó i la seua mort. Este catàleg, amb més de 300 pàgines, és el resultat d'un treball col·laboratiu coordinat per Amadeu Sanchis i José María Azkárraga, comissaris de l'exposició, i inclou aportacions de destacats especialistes en la figura de Miguel Hernández.

Col·lecció inèdita

Una de les característiques més rellevants d'aquest catàleg és la seua col·lecció inèdita, que ha aconseguit reunir materials, objectes i documents que complementen el discurs expositiu i l'amplien. Entre estos elements, destaquen els interiors de les portades exposades i articles originals, alguns d'ells publicats en 1942, 1946 o en 1960, que tracten sobre la figura i l'obra de Miguel Hernández. Esta recopilació enriquix la comprensió de la seua vida i obra per part del públic.

El món del còmic en el catàleg

A més, el catàleg presenta novetats respecte a l'edició publicada en 2010, ja que s'han afegit nous continguts després de 13 anys. Una d'estes novetats és la inclusió d'informació relacionada amb el món del còmic. Segons José María Azkárraga, el comissari de l'exposició, en 2010 hi havia poques obres de còmic que abordaren de manera integral la vida del poeta. No obstant això, actualment, el catàleg recull almenys quatre títols recents que han explorat esta temàtica i que són reflectits en el seu contingut.

Les músiques de Miguel Hernández

Una altra novetat que es troba en aquest catàleg és l'apartat dedicat a les músiques de Miguel Hernández, un aspecte de la seua obra que no és massa conegut pel públic general. A més de les mencions a este apartat, el catàleg inclou codis QR que permeten als visitants accedir als documentals i audiovisuals relacionats amb l'exposició. Això permet una experiència més immersiva i enriquidora per als amants de la cultura i la literatura.

Articles d'especialistes

El document també destaca per incloure articles de deu especialistes en l'obra del poeta, els quals aborden temes com la transcendència de Miguel Hernández en la literatura i en la política, en el context del moment històric, en la figura de Josefina Manresa -la seua dona-, en els judicis que va haver de patir, en els artistes que han musicat les seues poesies i en els còmics que s'han creat sobre la seua vida, entre d'altres. Això convertix el catàleg en una obra de referència per a futures investigacions sobre el poeta.

La importància de l'exposició i el seu catàleg

La regidora de Patrimoni i Recursos Culturals en funcions, Glòria Tello, ha destacat la importància d'esta exposició i del seu catàleg. La col·lecció de materials inèdits que conté este document és un testimoni valuós de la vida i obra de Miguel Hernández. Tello també ha ressaltat l'impacte positiu que l'exposició està tenint en el públic, així com la seua repercussió cultural.

Per als amants de la literatura i la història, este catàleg de l'exposició és una oportunitat única per aprofundir en la figura de Miguel Hernández i conèixer més detalls sobre la seua vida i obra. El seu contingut extens i informatiu oferix una visió completa de l'escriptor i del seu context històric. Així mateix, els diferents apartats i articles proporcionen una comprensió més àmplia de la seua transcendència en la literatura i en la societat.

Si esteu interessats en explorar les diferents etapes de la vida de Miguel Hernández, el seu compromís polític, la seua experiència durant la guerra, el seu pas per la presó i la seua influència en la literatura, una bona opciuó és visitar l'exposició "Miguel Hernández. El poeta necessari" i obtindre una còpia d'este catàleg. Vos oferirà una experiència immersiva en el món de l'escriptor i vos permetrà comprendre millor el seu llegat literari i polític.

Resum

En definitiva, el catàleg exposició Miguel Hernández és una obra imprescindible per als amants de la literatura i els interessats en conèixer a fons la vida i obra d'este important escriptor. Amb més de 300 pàgines, oferix materials inèdits, articles especialitzats i novetats sobre la seua figura. Explorar este catàleg permet descobrir tots els detalls fascinants de la vida de Miguel Hernández i la seua contribució a la literatura espanyola.

Go up