El polèmic canvi de nom del Pont de les Flors a Pont de les Flors Alcaldessa Rita Barberà des d'este 28 de setembre

28/09/2023

canvi de nom del pont de les flors, cambio de nombre del puente de las flores
Índex / Índice
  1. L'Ajuntament procedix al canvi de nom del Pont de les Flors
  2. L'origen del canvi de nom del Pont de les Flors
  3. Reaccions i crítiques
    1. Valoració de l'acció política

L'Ajuntament procedix al canvi de nom del Pont de les Flors

La ciutat de València troba a viure una controvèrsia a causa del canvi de nom del conegut i embleàtic "Pont de les Flors". Des d'esta mateixa matinada, ara es coneix com el "Pont de les Flors - Rita BarBarberà. Este canvi de denominació, d'origen polític pel nou govern municilpal,  ha generat un ampli debat a la ciutat i no té cap de consens.

La iniciativa va ser anunciada per la pròpia alcaldessa de València, María José Catalá, la qual va destacar que esta modificació "suposa reconèixer l'important llegat de Rita Barberà, qui va dedicar 24 anys de la seua vida a liderar València i a situar-la en el mapa". La decisió va ser aprovada per la Junta de Govern Local divendres passat, amb el suport únic del Partit Popular i Vox, segons la proposta de la Comissió Municipal de Cultura.

Els treballs de canvi de la senyalització van començar a les 11 hores de hui i van ser completats dues hores més tard per tècnics municipals. Esta acció va ser l'inici d'un reconeixement a una figura que, segons Català, va contribuir significativament al desenvolupament de la ciutat de València.

La proposta per al canvi de nom del Pont de les Flors s'unix a l'honor que se li ha concedit a Rita Barberà com a alcaldessa honorària de la ciutat a títol pòstum, decisió que també va ser aprovada pel Plenari de l'Ajuntament passat dimarts amb els vots, exclusivament, del Partit Popular i Vox. Esta denominació ha rebut la crítica ferma de Compromís i PSPV, els quals han recordat el passat de Barberà i els casos de corrupció del Partit Popular, partit tant de Barberà com de Català.

Sandra Gómez, del PSPV, ha afirmat que "el canvi de nom del Pont de les Flors en honor a Rita Barberà sembla ser una estratègia per netejar la consciència de Català i del seu partit". Joan Ribó, de Compromís, ha manifestat que "aquest és l'èxit de la nova alcaldessa del PP a València: canviar el nom del Pont de les Flors, mentre els valencians i valencianes lluiten per arribar a final de mes". Finalment, la tambe regidora valencianista Papi Robles ha declarat que "mentre altres es preocupen per accents, bous i batejar ponts, Compromís està treballant per recuperar València".

L'origen del canvi de nom del Pont de les Flors

La transformació del Pont de les Flors en el Pont de les Flors - Alcaldessa Rita Barberà va ser una decisió que va sorgir de la Junta de Govern Local, amb una majoria de vots a favor del Partit Popular i Vox. Este canvi es basa en el reconeixement d'estos dos partits de la tasca realitzada per Rita Barberà com a alcaldessa i en el seu nomenament com a alcaldessa honorària de la ciutat. Una decisió, per tant, no consensuada i d'interes polític del seu ex-partit.

Reaccions i crítiques

El canvi de nom del pont ha generat una forta polèmica, amb crítiques contundents per part de Compromís i PSPV, que han qüestionat esta decisió i han recordat els problemes de corrupció que van envoltar el Partit Popular durant el mandat de Barberà com a alcaldessa.

Valoració de l'acció política

Este canvi de nom del Pont ha estat percebut de maneres diverses, amb arguments a favor i en contra. L'administració actual, liderada per María José Catalá, destaca la importància de reconèixer la tasca de l'ex-alcaldessa, mentre que l'oposició critica la decisió com una maniobra política.

En resum, el canvi de nom del Pont de les Flors a Pont de les Flors - Rita Barberà ha desencadenat un debat intens a València, amb opinions diverses i crítiques fortes. Esta decisió ha sigut impulsada unilateralment per l'actual govern municipal i ha rebut l'aprovació de la Junta de Govern Local, encara que també ha generat un rebuig significatiu per part de l'oposició.

Go up