Aitana Mas defén els drets LGTBI i condemna la violència de gènere

22/06/2023

Aitana Mas, drets lgtbi, derechos lgtbi

Els drets LGTBI en la declaració del Consell

Aitana Mas, vicepresidenta i portaveu del Consell, ha informat que el Ple ha aprovat este dijous una declaració institucional amb motiu del Dia Internacional de l'Orgull LGTBI, amb la qual mostra "la seua convicció que la voluntat majoritària de la societat valenciana és no sols mantindre el grau de respecte als drets humans i, en concret, als drets de les persones LGTBI aconseguits en estos anys, sinó també consolidar-los i avançar en els temes pendents".

Mas ha assenyalat, tal com s'arreplega en la declaració institucional, que la Comunitat Valenciana "ha de continuar sent una terra de drets, respecte i igualtat".

En este sentit, ha afirmat que el deure de les institucions valencianes és "garantir els drets de totes les persones, sense distinció i independentment de la seua orientació sexual o identitat o expressió de gènere".

Per això, ha assenyalat que el Consell considera que és fonamental "mantindre el mateix nivell d'interlocució i acord amb el moviment associatiu LGTBI, així com garantir els servicis públics d'atenció a disposició de la ciutadania d'este col·lectiu, les seues famílies i el seu entorn".

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Aitana Mas, ha destacat que el Consell, Les Corts i la societat valenciana "hem avançat conjuntament per a fer de la Comunitat Valenciana una terra que ha abraçat i protegit la diversitat social, familiar i sexual, i especialment els col·lectius i les persones més vulnerables i vulnerades".

En este sentit, ha repassat els canvis legislatius incorporats a favor de la defensa del col·lectiu LGTBI i recordat que el Consell "va ser pioner en 2015 en la creació de la Direcció General d'Igualtat en la Diversitat per a impulsar un marc normatiu i implementar unes polítiques públiques per a defensar els drets de les persones LGTBI i en contra de la seua discriminació i LGBTIfòbia".

"Així mateix, -ha afegit- Les Corts van aprovar fa sis anys la Llei integral del reconeixement del dret a la identitat i a l'expressió de gènere a la Comunitat Valenciana" a la qual es va sumar fa quatre anys "la Llei igualtat de les persones LGTBI".

"Els drets del col·lectiu LGTBI+ han de ser respectats", ha afirmat. Per això, ha assenyalat que el Consell s'afegirà a la manifestació de l'Orgull, que organitza i convoca l'organització Lambda a València, el pròxim dissabte 24 de juny, a partir de les 19.30 hores, sota el lema 'Orgull de totes, drets per a totes'.

La declaració institucional aprovada pel Consell de la Comunitat Valenciana posa de manifest la seua determinació de protegir i fomentar els drets del col·lectiu LGTBI. Aitana Mas, vicepresidenta i portaveu del Consell, destaca la importància de mantenir els nivells d'interlocució i acord amb les associacions LGTBI, així com de garantir els servicis públics d'atenció a aquest col·lectiu i les seues famílies.

La Comunitat Valenciana s'ha consolidat com una terra que abraça la diversitat social, familiar i sexual. S'han realitzat importants canvis legislatius per a defensar els drets de les persones LGTBI i lluitar contra la discriminació i la LGBTIfòbia. Des de la creació de la Direcció General d'Igualtat en la Diversitat fins a l'aprovació de la Llei integral del reconeixement del dret a la identitat i a l'expressió de gènere, la Comunitat Valenciana ha demostrat el seu compromís amb la igualtat i el respecte. Tot açò podria perillar amb el canvi de govern PP-VOX, donat i que este últim nega l'existència de la violència de gènere i la violència masclista.

En resum, la Comunitat Valenciana, de la mà del Consell actual, continua treballant per a garantir la igualtat i el respecte envers les persones LGTBI, així com per a consolidar els avenços aconseguits fins al moment i avançar cap a una societat més inclusiva i igualitària. La manifestació de l'Orgull és una oportunitat per a celebrar estos avanços i reivindicar els drets LGTBI.

Go up