Estes són les 15 candidatures a l'Alcaldia de València per a les eleccions municipals del 28 de maig

13/05/2023

candidatures a l'alcaldia de valència 2023, candidaturas a la alcaldía de valència 2023

Quinze candidatures a l’alcaldia de València competixen per configurar la pròxima corporació municipal de l'Ajuntament de València en les eleccions municipals del 28 de maig. La campanya electoral començà el passat dijous 11 de maig i culminarà d'ací a dos setmanes amb la convocatòria electoral que unix els comicis municipals i autonòmics.

Índex / Índice
  1. Ribó inicia la campanya electoral de Compromís amb el lema 'Riboluciona València'
  2. El PSPV inicia la campanya electoral amb la candidata Sandra Gómez a la capdavant
  3. El PP vol guanyar l'alcaldia de la mà de María José Catalá
  4. Ciudadanos se presenta a les eleccions municipals amb "València eres tú" i Fernando Giner com a candidat
  5. Estes són les 15 candidatures a l'alcaldia de València

Ribó inicia la campanya electoral de Compromís amb el lema 'Riboluciona València'

El passat dijous 11 de maig, l'alcalde de València i candidat de Compromís per a revalidar l'Alcaldia, Joan Ribó, va iniciar la campanya electoral en una trobada amb militants i simpatitzants en Sant Marcel·lí. Este acte representa el tret d'eixida de la campanya electoral prèvia als comicis municipals del pròxim 28 de maig.

compromis joan ribo riboluciona 1

Amb el lema 'Riboluciona València', Compromís situa en el centre de la seua acció política totes les "xicotetes revolucions quotidianes que sols fa uns anys pareixien impossibles". Ribó ha apel·la a seguir sent "la font d'energia que continue impulsant València cap al seu futur".

Així mateix, Ribó ha destacat que "estes eleccions van de la nostra qualitat de vida, del nostre lloc en el món, de l'aire que respirem, del nostre futur laboral, del nostre oci, de si sentirem por o alegria quan ens enamorem, de com ens atendran al metge quan estiguem malalts, de qui pagarà els llibres de text dels nostres fills i filles o de què passarà amb les persones majors quan necessiten ajuda. Això és el que ens juguem el 28M i no si Sánchez o si Feijóo".

L'alcalde ha destacat que Compromís no promet, sinó que es compromet, i ha recordat algunes de les polítiques prioritàries durant el pròxim mandat, entre les quals es troben la vivenda, la convivència, la gent major i la dinamització econòmica. "Duplicarem les ajudes al lloguer i impulsarem la creació de vivenda pública, augmentarem la Policia de barri i apostarem pel control de terrasses i apartaments turístics, garantirem el benestar, l'oci i l'autonomia de les persones grans i dinamitzarem l'economia atraient més empreses innovadores i oferint als nostres..."

Per tant, Compromís es presenta a estes eleccions municipals amb un programa electoral centrat en les polítiques socials i econòmiques per a millorar la vida de les persones. Es tracta d'una campanya que aposta per la renovació i la transformació de la ciutat de València, i que posa l'èmfasi en la proximitat i el benestar de la gent.

El PSPV inicia la campanya electoral amb la candidata Sandra Gómez a la capdavant

El PSPV ha iniciat la campanya electoral per a l'alcaldia de València amb la candidata Sandra Gómez al capdavant. L'inici de la campanya s'ha presentat en un acte en el qual també ha participat la vicepresidenta del Govern i ministra d'Economia, Nadia Calviño.

pspv sandra gomez

El PSPV vol liderar la ciutat de València amb una proposta progressista, la qual cosa representa una oportunitat única per al futur d'aquesta ciutat. El partit està compromès amb una gestió eficient i responsable que permeti seguir creixent i ser un motor econòmic per a Espanya. La candidata Sandra Gómez ha assegurat que té molta força i il·lusió per aconseguir-ho.

Segons els solicalistes la gestió del PSOE ha permès a la ciutat liderar la creació d'ocupació i ser una economia sanejada. A més, afirmen, ha ajudat a recuperar la reputació de la ciutat que havia quedat afectada per les pràctiques corruptes del Partit Popular. Finalment, afirmen que el PSPV ha col·locat València en el mapa de les coses importants i positives, cosa que ha generat un gran interès per part d'inversions en la ciutat.

La candidata ha destacat que esta campanya electoral és una oportunitat per continuar fent les coses bé i liderar el proper Ajuntament de València. El PSOE ha demostrat, afirma, ser capaç de gestionar la ciutat de manera solvent, eficient i honrada. Això ha generat confiança en els ciutadans, que estan satisfets amb la gestió del partit, ha indicat.

La vicepresidenta del Govern i ministra d'Economia, Nadia Calviño, ha destacat que l'economia espanyola està experimentant un fort creixement, cosa que es tradeix en la creació d'ocupació i en una millora de la qualitat del treball. Calviño ha posat en valor el compromís del PSOE per seguir fent les coses bé i mantenir la tendència positiva en l'economia espanyola.

El PP vol guanyar l'alcaldia de la mà de María José Catalá

El Partit Popular de la Comunitat Valenciana ha iniciat la seua campanya electoral per a les eleccions autonòmiques i municipals del 28 de maig. Carlos Mazón, president del PPCV i candidat a la Presidència de la Generalitat, ha afirmat que esta serà la campanya que portarà el canvi que mereix la Comunitat Valenciana.

ppcv maria jose catala

En un acte celebrat a València i acompanyat per la candidata a l'alcaldia de València, María José Catalá, Mazón ha destacat que el canvi a la Comunitat "serà una realitat el 28M i començarà a prendre forma el dia 29 amb el programa de govern del PPCV". "La Comunitat mereix un canvi de rumb. Per això, demane a tots els ciutadans el vot per al PPCV, que és l'únic partit capaç de conseguir-ho", ha manifestat.

"Cada vot compta. Cal omplir les urnes d'il·lusió i de realitat, de la convicció que es pot fer de la Comunitat una terra pròspera i dinàmica", ha afirmat Mazón. "Els huit anys en què la Comunitat ha passat adormida, sense un Govern capaç de reivindicar el finançament, l'aigua o les infraestructures arriben al seu fi. És hora de liderar el canvi a Espanya", ha assenyalat.

D'altra banda, Catalá ha apel·lat al vot de tots els valencians "per a conseguir el canvi polític a València". "L'única papereta que servix per a conseguir el canvi és la del Partit Popular. Tot la resta és continuïtat i decadència", ha indicat. Així, ha manifestat que és "l'hora de València. Ens juguem molt. Si volem una ciutat millor, amb menys impostos, segura, neta, i on tots puguen accedir a una vivenda, cal votar al PP". "Som els únics que eixim a guanyar i governar. El vot útil per a acabar amb les polítiques de Compromís i del PSOE és el Partit Popular", ha indicat.

Ciudadanos se presenta a les eleccions municipals amb "València eres tú" i Fernando Giner com a candidat

El portaveu de Ciutadans en l'Ajuntament de València, Fernando Giner, va donar el tret d'eixida  a la seua campanya electoral a l'Albufera. Amb el lema "València ets tu", Giner va presentar el seu cartell de campanya, que fa una crida a la inclusió i la diversitat dels valencians. "Hi ha tantes Valències com valencians hi ha, i el gran repte és gestionar la diversitat i la inclusió", ha afirmat.

ciudadanos fernando giner

Durant el seu discurs, Giner va destacar la importància de defensar el patrimoni natural de València i de posar el focus en les pedanies del sud, que han estat maltractades i abandonades durant massa temps. "En això hem treballat durant els últims huit anys, i este és el nostre compromís de futur", ha defensat. "Per això, no podem pensar en un escenari millor per iniciar la nostra campanya que l'Albufera", ha indicat.

Després de la presentació del cartell, Giner i el seu equip es van desplaçar a la cèntrica plaça del Collado per celebrar una cena fallera al aire lliure abans de la pegada de cartells. "Iniciem la nostra campanya de la manera més valenciana possible: a l'Albufera i a la plaça del Collado amb un sopar amb aire faller, gràcies al nostre company Tono Fagoaga, que serà el nostre responsable de Cultura Festiva. Comencem amb ganes, il·lusió, i molt d'esperit valencià".

Giner també va destacar que el projecte del partit centrista és més necessari que mai. "Som necessaris i decisius", ha assenyalat. "Som el partit dels esperits lliures, dels que no volen ser encaixonats en dretes o esquerres. Nosaltres hem demostrat que som els únics capaços d'arribar a acords a un costat i a l'altre pel bé dels valencians. Però és que el municipalisme no va ni de dretes ni d'esquerres, va de gestió. Gestió per millorar la vida dels valencians. Arribar a acords per solucionar problemes concrets de persones concretes amb solucions concretes".

"Per això, sé que en aquestes eleccions serem decisius, perquè som necessaris per a València i perquè representem als valencians que volen ser lliures", ha afegit. "Aquest és el nostre projecte per a València".

Amb la campanya electoral en marxa, Ciudadanos busca aconseguir el suport dels valencians amb el seu missatge de centre liberal i la defensa del patrimoni natural i la gestió eficient de la ciutat.

Estes són les 15 candidatures a l'alcaldia de València

El passat 24 d'abril es van publicar en el BOP les 15 candidatures que opten a l'alcaldia de València, segons preveu la Llei orgànica del règim electoral, per ordre d'inscripció davant la Junta Electoral de Zona de València. D'aquestes sortiran les 33 persones que assumiran els càrrecs de regidors i regidores de l'Ajuntament de València per al mandat 2023-2027.

Les 15 candidatures són les que presenten els partits Compromís per València, Partido Socialista Obrero Español (PSOE), Partido Popular (PP), Valencia Unida (VLC), Ciudadanos-Partido de la Ciudadanía (Cs), Partido Comunista de los Pueblos de España (PCPE), Vox, Valencia-Decidix, Unides Podem-Esquerra Unida (Podem-EUPV: Unidas), Partido Animalista con el Medio Ambiente (PACMA), Esquerra Republicana del País Valencià- Acord Municipal (ERPV-AM), Falange Española de las J.O.N.S. (FE de las JONS), Escaños en Blanco para dejar Escaños Vacíos (Escaños en Blanco), Por un Mundo Más Justo (PUM+J), i Actuando Contigo Partido para la Sociedad (ACPS).

Actualment, només compten amb representació a l'Ajuntament de València els partits Compromís, PP, PSOE, Ciudadanos i Vox, que són els grups polítics que integren l'actual corporació per este ordre (de major a menor nombre de vots aconseguits en les passades eleccions), mentre que el Govern Municipal està en mans de Compromís i PSOE, que governen en coalició. L'alcalde, Joan Ribó, és el representant de Compromís.

Go up