La Crida inició las Fallas de 2022

01/03/2022

Crida Falles 2022 - Crida Fallas 2022

Como cada año, la tradicional Crida es el punto de inicio oficial a los festejos del mes grande de las fiestas falleras, en este caso de las Fallas de 2022.

Las Torres de Serranos se convirtieron, nuevamente, en el punto de concentración del mundo fallero, de los anhelos y deseos para vivir la fiesta. Y, este año, para reencontrar la "normalidad", aunque quedan precauciones por una pandemia que no ha desaparecido del todo. Así, la mascarilla fue obligatoria durante la Crida de las Fallas 2022, aunque no todas las personas allí reunidas respetaron estas indicaciones.

En la tribuna las Falleras Mayores de València, Carmen Martín Carbonell y Nerea López Maestre vivieron uno de los momentos más importantes de su reinado. Y a su lado, sus Cortes de Honor respectivas. Y también tanto el Alcalde de la ciudad, Joan Ribó, como el regidor de Cultura Festiva y presidente de Junta Central Fallera, Carlos Galiana. Y miembros del consistorio valenciano.

El ya tradicional audiovisual adornó las Torres de Serranos con motivos falleros, ante las representaciones de las varias comisiones falleras que quisieron vivir nuevamente este inicio de la fiesta, la Crida de las Fallas 2022.

Índex / Índice
  1. Las palabras del Alcalde en la Crida 2022 de las Fallas 2022
  2. Palabreas de la Fallera Major Infantil de València, Nerea López Maestre en la Crida de las Fallas 2022:
  3. Palabras de la Fallera Major de València, Carmen Martín Carbonell:
  4. Visita a la Basílica de la Virgen de los Desamparados

Las palabras del Alcalde en la Crida 2022 de las Fallas 2022

El Alcalde de la ciudad, Joan Ribó, pronunció estas palabras antes de que intervinieran las Falleras Mayores de València:

Fallers i falleres,

Valencians i valencianes,

En un dia com hui, és inevitable pensar en tot allò que hem viscut durant els últims mesos. I recordar que, gràcies a l’esforç i responsabilitat del col·lectiu faller, de tota la societat, les Falles renaixeran de la flama.

Hui és un dia d’intenses emocions, en què tot el món faller, tota València, parlarà per boca de les nostres falleres majors, Carmen i Nerea.

Amb les claus que hui els entreguem, elles obriran la nostra festa a tots aquells que tornaran a compartir amb nosaltres l’alegria de tota una ciutat.

Fallers i falleres,

Valencianes i valencians,

Escoltem ara les nostres falleres majors.

Palabreas de la Fallera Major Infantil de València, Nerea López Maestre en la Crida de las Fallas 2022:

VALENCIANS I VALENCIANES!!! FALLERETS I FALLERETES!!!
XIQUETS I XIQUETES DE TOT EL MÓN!!
Les falles ho superen tot i hui tornem ací per a cridar a la festa i, des d’este marc incomparable de les Torres de Serrans, tinc l’honor i el privilegi, de convidar-vos, en nom de tots els fallerets i falleretes, a donar el tret d’eixida perquè comence la millor festa del món, LES FALLES!!
La meua meravellosa Cort d’honor i jo vos desitgem a totes i tots els representants infantils i a la resta de fallers i falleres que el 2022 siga un any ple de màgia i de somnis compartits!!
Per això, donem la benvinguda a les Falles de la il·lusió, a les Falles de la tornada!!
Moltíssimes gràcies als qui ho heu fet possible. I és que, havíem de tornar perquè és molta la gent que ens necessita:
- Per a poder disfrutar amb la bellesa de les falles infantils que ens deixen bocabadats gràcies al treball dels artistes fallers!
- Per a continuar omplint el cel i l'aire de València amb l'olor de la pólvora, la llum i els colors de l'art de la pirotècnia.
- Perquè la música de banda i del tabal i la dolçaina facen de València un paradís de la Cultura del poble.
- Perquè les nostres danses i floklore es conserven i es practiquen cada vegada més.
- Perquè els ulls dels valencians i valencianes i de tots aquells qui ens visiten es meravellen amb les formes i la lluentor de la nostra indumentària.
- Perquè el valencià tinga sempre el seu lloc per a contar la bellesa de la festa i les nostres tradicions, la poesia, la declamació i el teatre.
- I perquè les nostres comissions, tot i les adversitats, continuen endavant, fent festa i germanor al casal i als carrers, exaltant el nostre esperit faller!
Els xiquets i xiquetes som el futur de la nostra festa, perquè som VITAMINA i hem de contagiar-la amb les nostres rialles, els nostres balls, els nostres jocs, la nostra energia, la nostra alegria i la nostra valentia.
Hem de fer entre tots i totes les millors falles: per nosaltres, que farem la festa més gran cada dia, pels que vindran i pels que, per diversos motius, ja no estan ací però ens miren feliços des cel.
Cridem a la festa, demostrant la nostra valenciania i hospitalitat, amb il·lusió però amb responsabilitat, per això...
FALLERETS I FALLERETES! ALCEU ELS VOSTRES ESTENDARDS!!!
ENTONEM LA MÉS BONICA MELODIA PER A FER LA MILLOR SIMFONIA!!!
JA ESTEM EN FALLES!!!
VALÈNCIA I LES FALLES SÓN LA MILLOR COMPOSICIÓ!!! VISCA VALÈNCIA I VISQUEN LES FALLES!!!

Palabras de la Fallera Major de València, Carmen Martín Carbonell:

Valencians i valencianes, fallers i falleres, gent de tot el món…

728 dies després, HEM TORNAT!
Hem tornat a les nostres emblemàtiques Torres dels Serrans, hem tornat a obrir les portes de la nostra ciutat per donar la benvinguda, per acollir, per proclamar al món sencer amb orgull i emoció, que ja estem en Falles!!

Apunteu la data, perquè hui és el nostre ressorgir, un ressorgir en el que la il·lusió és el motor, l’esperança és el cor i la passió és la flama, una flama que està més encesa que mai per la nostra benvolguda festa.

I tot gràcies a vosaltres, fallers i falleres. Vosaltres heu sigut, més que mai, eixa au fènix que renaix de les cendres davant totes les adversitats, defensant la nostra festa allà on heu estat, lluitant per les tradicions que els nostres avantpassats ens van ensenyar i treballant, de valent, perquè el nostre present i futur siguen gloriosos.

I junt amb vosaltres, eixa part indispensable d’esta majestuosa festa, els creadors i creadores de somnis: pirotècnics, indumentaristes, orfebres, artesans, floristes, músics, grups de danses, poetes i tants altres que fan realitat, junt amb els artistes fallers, la màgia de les Falles. Omplint cada racó d’art i de sàtira, de llum i de sentiment, convertint allò efímer en etern.

Gràcies per estar sempre. Perquè tot i les dificultats, heu triat les Falles com a un lloc on quedar-se a viure, perquè tots units hem demostrat al món la riquesa que atresora la millor festa del món, les Falles!!!

Fa ja 5 anys que les Falles van rebre l’honor de ser proclamades Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat, un reconeixement que reafirma els nostres valors d’esforç, d’unió i de treball. Valors que els fallers i falleres hem demostrat i continuarem demostrant any rere any, fent gran la llengua de la nostra terra, i reflectint que les Falles són solidàries, obertes, respectuoses, inclusives i plurals.

Eixes són les raons per les quals sempre he defensat que les Falles estan formades per un gran equip, un equip amb moltes peces i per això compte a cada pas amb estes 12 senyoretes que m’acompanyen aquesta nit. Elles són la més sincera mostra de força, de valentia i d’autenticitat de la nostra cultura i les nostres arrels. Dones preparades i compromeses amb València, que porten dins del cor l’essència de la festa fallera. I al nostre costat, 13 xiquetes que són la certesa de la continuïtat, l’espurna de la nostra festa.

Hem tornat, i ha tornat l’hora dels fallers i les falleres d’esperit o de casal, per als valencians i valencianes de cor o de naixement, per a totes les Juntes locals de la Comunitat Valenciana i més enllà. Per als que esteu lluny de la vostra terra, per a tots aquells que voleu conéixer la cultura valenciana i fallera.

Vos anime a participar sempre amb responsabilitat i a disfrutar d’uns dies plens de música, de pólvora i de tradició, perquè si d’alguna cosa som coneixedors i mereixedors és de l’emoció dels nostres ulls ofrenant al vore el rostre de la nostra mareta. Coneixedors del tremolor per l’esclat dels tros de bac despertant València, coneixedors de la flama que s’encén la nit de Sant Josep.

Som milers de persones les que formem este gran col·lectiu faller, però també sou molts els que a causa de diverses circumstàncies heu pausat la vostra trajectòria fallera o encara no l’heu començat.
Vos anime que torneu i s’aventureu en aquesta meravellosa festa perquè viure les Falles és el millor regal que vos pot oferir esta ciutat perquè les Falles sempre seran el vostre casal i la vostra llar.

Fallers i falleres, mireu al cel, a eixes estreles que ens il·luminen. I mai oblideu que la fortalesa d’esta festa resideix en la unió de les nostres veus, per això feu flamejar en l’aire els vostres estendards junt amb la nostra senyera i cridem tots a una veu….

Visca València i per sempre, visquen les Falles!!!

Visita a la Basílica de la Virgen de los Desamparados

Como fin del día, y después de un breve castillo de fuegos artificiales, la comitiva se trasladó a la Basílica de la Virgen de los Desamparados para ofrecer sus ramos de flor a la Virgen.

Fotografies: Armando Romero (JCF)

Subir