Vicente Llimerá Dus, nou director del Palau de la Música de València, en detriment de Vicent Ros

Vicente Llimerá Dus

L’Ajuntament de València ha anunciat el nomenament del nou director del Palau de la Música, Vicente Llimerá Dus, en substitució de l’anterior director, Vicent Ros. El nomenament va ser aprovat en la Junta de Govern Local el passat dimecres, 2 d’agost. 

Vicente Llimerá Dus, un perfil amb una extensa trajectòria en el món de la música

Amb esta nova designació, l’alcaldessa María José Catalá ha afirmat que es busca “impulsar el Palau de la Música i obrir una nova etapa”. Es vol apostar per un perfil amb un ampli coneixement del sector i de les necessitats de l’espai per aconseguir una gestió més eficient i dinàmica, assegura Català. Vicente Llimerá, catedràtic d’oboé del Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo de València, “és una persona amb una trajectòria importantíssima en el món de la música i farà una gran faena al capdavant del Palau”, ha afirmat l’alcaldessa.

El currículum de Vicente Llimerá

Vicente Llimerá és una figura reconeguda en el món de la música. Ha rebut la seua formació musical en reconegudes institucions valencianes, com la Banda Primitiva de Llíria i el Conservatori Superior de Música de València. A més, és doctor en Filosofia per la Universitat de València i ha desenvolupat una destacada faceta investigadora.

Com a concertista, Llimerá ha actuat en importants festivals internacionals i ha gravat diversos discos. A més, ha col·laborat amb prestigioses orquestres i ha obtingut reconeixements com el Premi Nacional de Música el 2005.

El repte del nou director del Palau de la Música

El nou director del Palau de la Música de València, en paraules de Català, “impulsarà la gestió del Palau i de tots els àmbits relacionats amb el món de la música”. Es preveu que Llimerá treballe en col·laboració amb diferents agents culturals per oferir una programació variada i atractiva que arribe a tots els públics.

A més, este nomenament s’acompanya amb altres canvis importants en la gestió de l’Ajuntament, com els nomenaments de Elena Ayllón Badía com a directora general de Mobilitat, Enrique Martí Selva com a director general d’Urbanisme i Carlos Andrés López Andrés com a director general de Llicències. 

El nou camí per al Palau de la Música de València

Amb Vicente Llimerá al capdavant del Palau de la Música, l’alcadessa espera una nova etapa plena d’activitats musicals i culturals que contribuiran, afirma, a revitalitzar este espai emblemàtic de la ciutat, obviant, d’esta manera, tot el camí fet i fites aconseguides per l’anterior equip. Per a poder obtindre eixe objectiu l’Ajuntament es basa en la trajectòria i experiència en el món de la música de Llimerá. Eixa trajectòria, afirmen, són un aval per a assumir este repte amb èxit.

El drama dels canvis de govern, la destitució de Vicent Ros

El canvi d’un govern implica destitucions i nomenaments, encara que això implique prescindir de gent que pot ser vàlida. Però la política és així.

En este cas l’entrada de Llimerá deixa fora a Vicent Ros, qui ha estat al capdavant del Palau en una època complicada en els últims temps, per no poder desenvolupar les seues activitats dins del propi edifici, per estar en obres a causa de desperfectes estructurals heretats, i haver de destribuir, per tant, les seues activitats per uns altres edificis i escenaris de la ciutat.

Ros, a qui l’anterior regidora de Patrimoni i Recursos Culturals i presidenta del propi Palau de la Música, Glòria Tello, va definir fa uns dies com a “home bo”, es queixava en un diari de la ciutat de no poder haver-se despedit dels músics. Ros no podrà dur avant cap gestió més en un Palau que el nou director tindrà renovat i en perfectes condicions, cosa que no va tindre el seu predecessor.

Print Friendly, PDF & Email