Lliurats els Premis al mèrit cultural de la ciutat de València 2023 per a Pilar Roig, Manuel Molins i Paco Roca

premis al mèrit cultural de la ciutat de València, premios al mérito cultural de la ciudad de València

Els premis al mèrit cultural de la ciutat de València reconeixen les persones i col·lectius que han enriquit la societat valenciana a través del seu treball en el món de la cultura. En la seua segona edició, l’Ajuntament de València ha concedit el guardó a Pilar Roig, Manuel Molins i Paco Roca, tres destacats professionals en les seues respectives àrees. Els premis es van lliurar en una emotiva cerimònia celebrada en el Consolat del Mar, una de les sales de la Llotja de València.

Premis al mèrit cultural de la ciutat de València

Pilar Roig, restauradora de monuments, va ser premiada pel seu treball en la restauració de la cúpula de la Basílica de la Mare de Déu dels Desemparats de València, així com per la recuperació de la volta de l’església de Sant Joan del Mercat i les pintures de la volta de l’església de Sant Nicolau, entre altres actuacions. Manuel Molins, dramaturg, va ser reconegut per la seua contribució en l’emergència del teatre independent valencià i per ser un dels màxims exponents de la dramatúrgia valenciana. Finalment, Paco Roca, il·lustrador i dibuixant, va ser guardonat per la seua tasca en el món dels còmics, que ha estat traduïda a diverses llengües i publicada en una dotzena de països.

En l’acte de lliurament dels premis, l’alcalde de València, Joan Ribó, va destacar la importància d’aquests guardons per a reconéixer el treball dels professionals de la cultura i la seua contribució al prestigi de la ciutat. Segons Ribó, “amb estos premis i estos actes, que esperem que esdevinguen una tradició, la societat valenciana reconeix individual i públicament aquelles persones o col·lectius que amb el desenvolupament de les trajectòries professionals han aportat prestigi a la ciutat de València i han enriquit la nostra societat”.

La regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Glòria Tello, va assegurar que la ciutat de València té una matèria primera molt bona en matèria cultural i que, per tant, no té res a envejar a altres ciutats ni països. En aquest sentit, va destacar la importància de reconèixer a través de premis com aquests el treball dels professionals de la cultura, que fan possible que la ciutat siga un referent en aquest camp.

Amb els Premis al mèrit cultural de la ciutat, es busca promoure la cultura i reconèixer la tasca dels professionals que fan possible que València siga un referent en aquest camp. Així, s’espera que aquests premis esdevinguen una tradició i que en futures edicions es reconega la tasca de més professionals de la cultura valenciana.

Print Friendly, PDF & Email