La Nova llei lingüística de PP i VOX posa en perill el valencià a les escoles: Reaccions i Accions en Defensa del Valencià

22/03/2024

nova llei lingüística, nueva ley lingüística
Índex / Índice
 1. STEPV critica la nova llei lingüística com un atac al valencià
  1. Una llei polèmica amb un clar rerefons polític
  2. Discriminació lingüística i reducció de l'ús del valencià
  3. Mobilitzacions en defensa de l'ensenyament en valencià
 2. La Plataforma per l’Ensenyament Públic es mobilitza
  1. Defensa del valencià en el sistema educatiu
  2. Accions concretes per a la defensa del valencià
 3. NOS! llança una crida a la mobilització
  1. Rebuig frontal a les propostes de PP i VOX
  2. Mobilitzacions en defensa del valencià i la democràcia

STEPV critica la nova llei lingüística com un atac al valencià

Una llei polèmica amb un clar rerefons polític

Este passat 21 de març, el Partit Popular i VOX registraren una proposició de llei a les Corts Valencianes per a la nova llei lingüística que ha generat controvèrsia. La proposta de la "Llibertat Educativa" és vista per molts com un atac directe al valencià en l'àmbit educatiu. STEPV, el sindicat majoritari a l'ensenyament públic valencià, ha emès una declaració contundent, considerant esta llei com el "pitjor atac a l'ensenyament en valencià".

Discriminació lingüística i reducció de l'ús del valencià

La nova llei lingüística planteja una suposada "llibertat educativa" que, en realitat, imposa el castellà com a llengua dominant en tot el sistema educatiu. Encara que diu mantindre un percentatge mínim d'ensenyament en valencià, els criteris per incorporar línies en esta llengua són vists com discriminatoris per STEPV. A més, s'elimina el requisit de capacitació en valencià per al professorat de diverses àrees, generant preocupació sobre el futur de l'ensenyament en la llengua pròpia.

Mobilitzacions en defensa de l'ensenyament en valencià

Amb la intenció de contrarestar esta proposta, STEPV està preparant mobilitzacions i accions per defensar l'ús del valencià a les escoles. Les convocatòries i els detalls d'estes accions es faran públics en les pròximes setmanes, mentre que el sindicat insistix que faran tot el possible per evitar que esta llei siga aprovada en els termes actuals.

La Plataforma per l’Ensenyament Públic es mobilitza

Defensa del valencià en el sistema educatiu

La Plataforma per l’Ensenyament Públic s'unix a la crítica a la nova llei de l'ensenyament, considerant-la un atac frontal a l'ús del valencià a les aules. A més de mostrar el seu rebuig, estan organitzant mobilitzacions als centres educatius per aconseguir un impacte directe en la societat.

Accions concretes per a la defensa del valencià

Amb l'objectiu de reforçar la presència del valencià com a llengua vehicular, la Plataforma ha iniciat una campanya de conscienciació i acció directa als centres educatius. La seua estratègia inclou la difusió de materials informatius i la convocatòria de trobades d'ensenyament en valencià, animant a la participació activa de la comunitat educativa i la societat en general.

NOS! llança una crida a la mobilització

Rebuig frontal a les propostes de PP i VOX

El conglomerat d'entitats NOS! Llengua i país ha emès un comunicat rebutjant contundentment les proposicions de llei presentades pel Partit Popular i VOX. Consideren estes propostes com regressives i discriminatòries, especialment en l'àmbit de l'educació, i prometen lluitar activament contra elles.

Mobilitzacions en defensa del valencià i la democràcia

Amb una clara determinació, NOS! s'apresta a organitzar mobilitzacions i a donar suport a altres iniciatives que defensen el valencià i la democràcia al País Valencià. La seua crida a la mobilització és clara: "Hem de plantar cara a aquests atacs al nostre patrimoni lingüístic i cultural".

Go up