Skip to content
Oci

Selma Baccar, la primera dona productora cinematogràfica de Tunísia, va arribar a la Secció Oficial de Mostra de València

25/10/2018
Selma Baccar
Comarca: València

La directora tunisenca Selma Baccar, primera dona productora cinematogràfica de Tunis, va presentar en la Secció Oficial de Mostra de València El Jaida. En esta proposta cinematogràfica es narra “Una història de dones que aspiren a l’emancipació i al mateix temps la d’un país que no està segur de la seua independència”, apunta Selma Baccar.

Al llarg de la trama coneixem les vides de quatre dones de diferents edats i contextos socials en el centre d’acollida “Dar Joued” durant els anys 50. Just huit mesos abans de la independència de Tunísia. La dominació i control masculí les enfronta amb situacions difícils i plenes de dolor. Per a la directora, existix “una generació sencera de dones que han sabut dir NO a perdre tot pel que havien lluitat”.

En repartiment trobem a Wajiha Jendoubi (col·laborà en la reescriptura del guió), Fatma Ben Saidane, Souhir Ben Amara, Selma Mahjoubi, Najoua Zouhir, Raouf Ben Amor, Khaled Houissa i Taoufik El Ayeb.

El context social

Estem en una societat patriarcal i en un moment en què els hòmens tenien el dret de castigar a les seues mullers segons la doctrina malikita i hanafita. Jaida és la dona que derroca l’orde establit, la dona que s’ix de la fila i s’atrevix a dir no a la llei del silenci, la que seguix el seu cor i el seu cos. Davant d’esta realitat, explica Selma, “les dones van treballar per a evitar que els islamistes acabaren amb els avanços d’un estat laic”. Selma afig que es tracta “d’una generació sencera de dones que han sabut dir NO a perdre tot pel que havien lluitat”.

 

Print Friendly, PDF & Email

Infoguiavalencia.com oferix el seu contingut completament debades. El nostre objectiu principal és oferir informació objectiva i independent al voltant de la realitat valenciana en temes, fonamentalment, de cultura, oci, falles, resta de festes, comarques, ciutat i turisme.

És per això que et demanem una miqueta d'ajuda. Segurament per a tu no serà massa esforç, encara que la suma de tots i de totes ens farà poder tindre un millor futur i seguir informat de manera independent.


Infoguiavalencia.com ofrece su contenido completamente gratis. Nuestro objetivo principal es ofrecer información objetiva e independiente sobre la realidad valenciana en temas, fundamentalmente, de cultura, ocio, fallas, resto de fiestas, comarcas, ciudad y turismo.

Es por eso que te pedimos un poquito de ayuda. Seguramente para ti no será demasiado esfuerzo, aunque la suma de todos y de todas nos hará poder tener un mejor futuro y seguir informando de manera independiente.