Protagonisme valencià en las sessions especials de la Mostra de València

La renovada Mostra de València dedicarà projeccions especials que tindran un marcat accent valencià. Es tracta de produccions independents tant de crònica rural com a curtmetratge censurat.

La regidora de Cultura, Glòria Tello, indicà que “Estes sessions són una oportunitat immillorable perquè el públic valencià conega
altres mirades més arriscades, contemporànies i compromeses del nostre cinema”.

Produccions valencianes en la Mostra de València

Es projectaran les següents sis propostes, les quals estaran fora de concurs:

19 d’octubre: ‘Wunderblock’. És un documental de Alfonso Legaz. Una pintora i un cineasta ixen a l’encontre del filòsof Jean-Luc Nancy i d’algunes veus del Mediterrani com a part d’un procés que enllaça històries de l’art i de la guerra.

20 d’octubre:

‘Carrícola, pueblo en transición’, dels cineastes José Albelda i Chiara Sgaramella. Es descriu la història recent de Carrícola. Un poble de la Vall d’Albaida que des de principis dels anys huitanta ha dut a terme un procés de transformació cap a la sostenibilitat amb estratègies ecològiques i col·lectives tant en la producció agrícola com en la cura del paisatge i dels recursos naturals. Esta pel·lícula està realitzada en col·laboració amb La Cosecha Producción Audiovisual, amb la implicació directa de la comunitat local en el procés creatiu

‘El pintor de calaveras’, documental de Sigfrid Monleón, director valencià quatre vegades nominat als Goyas. Documental basat en el ferment cultural i antropològic del paisatge que va veure nàixer l’artista Pepe Dámaso (Agaete, 1933).

22 d’octubre:

‘Cine i utopia’ de José Serrador i Pablo Peris. Documental que repassa el sector cinematogràfic valencià amb una història que naix en la clandestinitat antifranquista i culmina amb el naixement de la televisió autonòmica.

‘Salomé’ de Rafa Gassent. Este el curtmetratge va ser segrestat pel Tribunal d’Orde Públic en 1971. En esta sessió també es debatrà si existix el cinema valencià. I, en este cas, a qui li importa.

24 de octubre: s’estrena ‘In the middle of Norway’, de la directora Mia P. Salazar. Documental que mostra la doble vida del vocalista de La Habitación Roja. El cantant valencià ens mostra la seua lluita per compaginar les seues dos vides: cantant a l’estiu i infermer a l’hivern de nit i cuidant de la seua dona de dia.

Print Friendly, PDF & Email