Mostra de València va rebre més de 9.000 espectadors en la seua 33a edició

6 anys ago · Updated 5 anys ago

Una vegada acabada l'edició 33a de la Mostra de València, arriba el moment de fer balanç. Ha sigut una edició especial, la primera d'una nova etapa. Una edició que ha tingut un reduït pressupost, superat amb bones dosis d'il·lusió.

Esta edició ha rebut un total de 9.178 espectadors, xifres que “demostren que hi havia ganes de Mostra, que els valencians i les valencianes la trobaven a faltar i que València té potencial per ser el referent audiovisual de la Maditerrània. La nova edició ha despertat interés, s'han complit àmpliament les nostres perspectives, i les nombroses sessions als Cines Babel i la Filmoteca, han tingut una gran acollida”, indicà Glòria Tello, regidora de Cultura de l'Ajuntament de València.

La Mostra de València, una cita obligada del cine contemporani

Per la seua banda, Rosa Roig, directora del festival, va indicar que la Mostra ha tornat com a cita obligada per als amants del cine contemporani. “I amb una proposta tan ferma com la que es vol apuntalar de nou en cada edició, per consolidar la Mostra com un dels festivals de referència de la ciutat”, apuntà.

Eduardo Guillot, responsable de programació, hi ha afegit que “La resposta del públic a la secció oficial ha sigut més que notable. Tindre sales fregant el ple per a veure pel·lícules tunisianes o libaneses inèdites a Espanya demostra que tenia sentit recuperar l'essència original de la Mostra”.

Guillot ha destacat que la Secció Oficial i la Secció informativa han sigut les de major afluència de públic. També ha valorat que les tres Palmeres han sigut per a propostes de directors jóvens. “Ens entusiasma que el jurat haja tingut en compte en el palmarés als cineastes emergents. Estic convençut que directors i directores com ara Banu Sivaci o Nathan Ambrosioni faran parlar molt en el futur”, ha declarat Guillot.

En esta Mostra s'han projectat 87 títols en 160 proyecciones:67 llargmetratges, 6 mediometrajes i 14 curtmetratges. Va haver-hi 22 estrenes i 35 invitats internacionals. A més, va tindre 89 periodistes acreditats, i un 39% de premsa especialitzada.

Go up