Skip to content
Oci

La Secció Oficial de la Mostra de València va presentar el drama de l’acaçament sexual

23/10/2018
Nome di Donna
Comarca: València

Recordem l’escàndol que va provocar el  ‘cas Weinstein’. Una realitat que es feia pública i que acabe generant el moviment #Metoo. D’esta manera, milers de dones que alguna vegada han sigut assetjades van alçar la veu.

El tema de l’acaçament sexual i laboral arribà a la Secció Oficial de la Mostra de València a través de la pel·lícula italiana Nome di donna, del director Marco Tullio Giordana.

Sexe, poder, diners i autoestima

El film tracta del sexe, poder, diners i el combat de l’autoestima. Es narra la història narra les vivències d’una jove mare Nina (interpretada per (Cristiana Capotondi) que deixa Milà per a mudar-se a un xicotet poble de Llombardia. Allí troba treball en una prestigiosa clínica per a ancians on treballen moltes altres dones, però que amaga un fosc secret.

Nina descobrix que el director s’ha aprofitat sexualment de les cuidadores femenines de la residència durant anys. Un abús encobert tant pel personal com pel sacerdot local. Amb el suport d’una advocada de drets femenins, Nina trenca el silenci i s’enfronta als altres membres del personal i a l’Església Catòlica en el que promet ser un cas molt renyit.

El director explicà que “No volia fer una pel·lícula de denúncia militant sinó simplement presentar un personatge femení valent i lluitador i comptar també el que els ocorre a les dones que les rodegen”. “Volia retratar com estos abusos destruïxen l’autoestima de les persones. L’autoestima de les dones es veu atacada constantment”, va afegir.

Tullio va fer referència a que “La falta de treball ha accentuat l’acaçament en el mateix”. Un acaçament que és una forma de “fatxenderia d’impresentables”. “Volia parlar de la víctima que es rebel·la, que lluita. Empoderar a la dona enfront dels vilans”, va concloure.

Marc Tullio
Marc Tullio

Infoguiavalencia.com oferix el seu contingut completament debades. El nostre objectiu principal és oferir informació objectiva i independent al voltant de la realitat valenciana en temes, fonamentalment, de cultura, oci, falles, resta de festes, comarques, ciutat i turisme.

És per això que et demanem una miqueta d'ajuda. Segurament per a tu no serà massa esforç, encara que la suma de tots i de totes ens farà poder tindre un millor futur i seguir informat de manera independent.


Infoguiavalencia.com ofrece su contenido completamente gratis. Nuestro objetivo principal es ofrecer información objetiva e independiente sobre la realidad valenciana en temas, fundamentalmente, de cultura, ocio, fallas, resto de fiestas, comarcas, ciudad y turismo.

Es por eso que te pedimos un poquito de ayuda. Seguramente para ti no será demasiado esfuerzo, aunque la suma de todos y de todas nos hará poder tener un mejor futuro y seguir informando de manera independiente.