La producció turca 'The Pigeon' obté la Palmera d'Or de la 33 Mostra de València

6 anys ago · Updated 6 anys ago

The pigeon

Després de deu dies intensos de cine mediterrani, la 33 Mostra de València va dir adéu este divendres en la seua Gala de Cloenda. En esta última cita va concedir els seus premis de la Secció Oficial i d'À Punt. Este és el seu palmarés.

Palmera d'Or de la Mostra de València

En esta renovada edició, la Palmera de Oro ha sigut per a la pel·lícula The pigeon de la directora turca Banu Sivaci. Este premi té una dotació econòmica de 25.000€. El film ens narra la història un jove que existix en els límits de la societat i aconseguix trobar una força interior per a enfrontar-se als que l'amenacen.

La presidenta del jurat la directora i actriu libanesa Rana Salem, ha declarat que The Pigeon mereix la Palmera d'Or "per la seua capacitat per a extraure poesia visual i sonora d'un entorn hostil on el personatge principal ha de lluitar per a tractar de ser ell mateix i preservar la seua llibertat individual".

Esta producció també ha obtingut el premi al Millor Actor per al protagonista de la pel·lícula Kemal Burak Alper; Millor Guió, escrit per la pròpia directora Banu Sivaci; Millor Fotografia, de Arda Yildrian, i Millor Banda Sonora, composta per l'artista sonora Canset Özge Can.

Banu Sivaci
Banu Sivaci

Palmera de Plata

La Palmera de Plata de la Mostra se ha concedit a la coproducció macedònica-grega "Secret Ingredient" del director Gjorce Stavreski. Este director també ha obtingut el premi a la Millor Direcció. El jurat ha premiat este film "per l'originalitat del tema abordat i l'habilitat per a trobar els millors ingredients per a mostrar la realitat de la malaltia amb sentit de l'humor combinant comèdia i drama".

Secret ingredient
Secret ingredient

Palmera de Bronze

Finalment la Palmera de Bronze se l'emporta Paper flags, del jove director francés, de 19 anys, Nathan Ambrosioni. El jove director ens planteja la trobada entre un germà i una germana, marcat per la dificultat de la reinserció després d'una llarga estada a la presó. Esta pel·lícula, a més, ha aconseguit el premi a Millor Actriu per a la jove parisina Noémie Merlant.

En este cas el jurat ha dit que Paper flags és mereixedora d'esta Palmera de Bronze per "la seua capacitat per a transmetre emocions a través de recursos que combinen tensió i tendresa, mitjançant uns personatges capaços d'encarnar la seua relació d'ambigüitat, i per la seua generosa manera de dirigir".

Nathan Ambrosioni
Nathan Ambrosioni

Premi À Punt

El premi À Punt s'ha concedit a "la pel·lícula de la Secció Oficial que millor assumisca el compromís per a avançar en la igualtat entre homes i dones". En este cas el film triat ha sigut Nome di donna, de Marco Tullio Giordana.

La història tracta de l'assetjament laboral i sexual des de la perspectiva de la dona. És una aposta decidida per a trencar el silenci que envolta molts casos d'assetjament cimentats en el silenci i la connivència. Este premi porta implícita l'adquisició dels drets d'emissió per part d'À Punt Mèdia.

Nome di Donna
Nome di Donna

La Mostra de València torna per a ser referent

Durant deu dies la Mostra de València–Cinema del Mediterrani ha recuperat l'espai perdut, després de sis anys d'absència. L'objectiu ser referent del sector i que la ciutat ho siga també de la cultura mediterrània.

Les pel·lícules guanyadores d'esta edició es podran vore este cap de setmana als Cines Babel.

Go up