La Mostra va presentar la libanesa ‘Heaven without people’ i l'alacantina ‘Fishbone’

22/10/2018

Heaven without people

La segona jornada de Mostra de València-Cinema del Mediterrani va estrenar en la seua Secció Oficial la producció libanesa Heaven without people del dramaturg i director Lucien Bourjeily i l'alacantina Fishbone dirigida per Adán Aliaga.

Índex / Índice
  1. L'òpera prima de Bourjeily
  2. Fishbone, des de Tabarca

L'òpera prima de Bourjeily

La libanesa “Heaven without people”, suposa l'estrena com a director de Lucien Bourjeily. Se'ns narra la història de la matriarca d'una família en expansió, que està encantada de reunir a tots per a l'esmorzar de Pasqua per primera vegada en dos anys, però un incident detona les tensions entre ells i els conduïx gradualment al caos.

Esta obra va guanyar el Premi Especial del Jurat a Dubai 2017. "La pel·lícula explora temes importants del nostre temps, com és l'orgull, l'odi i el perdó a través de les relacions interpersonals en la  família i per descomptat, el clima polític actual del Líban", va indicar Bourjeily.

Fishbone, des de Tabarca

Respecto Fishbone, és la sèptima pel·lícula d'Aliaga i ha sigut rodada entre dos illes, la de Manhattan i la de Tabarca. Es narra la història de Jan, l'última xiqueta nascuda a Tabarca, una jove xef que treballa a Nova York, que torna a l'illa després de la mort de son pare i es retroba amb els seus orígens. I s'intenta transmetre la màgia de Tabarca. “És la història d'una persona que ha perdut les seues arrels i les torna a recuperar, torna a connectar amb la terra i tot torna a tindre sentit per a ella. És molt autobiogràfica”, afirmà el director.

Esta pel·lícula està rodada en anglés, valencià i castellà. En el repartiment trobem a Saida Benzal, Alejandro Tous, Morgan Blasco, Manuel de Blas i Isa Feliu. L'obra combina lirisme, gènere fantàstic i de terror. “La idea era fregar el món de la fantasia i el terror, sense que fóra l'element central de la història”, indicà Aliaga.

Go up