La Mostra de València celebrà la seua Gala Inaugural

20/10/2018

Gala Inaugural Mostra de València 2018

La Mostra de València – Cinema del Mediterrani va tornar a viure, com no ho feia des de fa sis anys, la seua Gala Inaugural, una cita que va tindre lloc dijous passat 18 a la Sala Iturbi del Palau de la Música.

Una gala que va resistir a les condicions meteorològiques i va aconseguir reunir representants del món del cine i de la cultura en general, premsa i membres del govern autonòmic i municipal, com el conseller d'Educació i Cultura, Vicent Marzà, a l'acalde de València, Joan Ribó, així com diversos membres de l'equip de govern com Glòria Tello, Pilar Soriano o  Sergi Campillo i diputades com Isaura Navarro.

Emocionant va ser el moment en què les llums de la sala es van atenuar i donava començament l'esperat retorn del festival cinematogràfic de València. La Mostra tornava a "nàixer" i projectarà 90 pel·lícules de 12 països diferents de l'arc mediterrani. La voluntat dels responsables és consolidar-lo i situar-lo com un referent per al sector.

Un acte conduït per María Minaya i Miquel Vinyoles, els que van usar indistintament valencià, castellà, anglés i francés. Açò va ser una mostra d'internacionalització de #LaNostra, que és l'hastag que identifica al festival. Els presentadors van aclarir que la Mostra va nàixer en 1980 i, per tant, esta hauria de ser la 39 edició. No obstant això, a causa del tancament del festival per l'anterior govern municipal en 2011, se celebra l'edició 33.

Índex / Índice
  1. La Mostra torna per a quedar-se
  2. M'esperaràs?, l'òpera prima de Carles Alberola

La Mostra torna per a quedar-se

L'alcalde, Joan Ribó, va eixir a l'escenari junt amb la directora tècnica del festival, Rosa Roig, i va indicar que «la Mostra de València torna a la vida cultural de la ciutat i amb ella li retornem a la ciutadania alguna cosa més que deu intensos dies de pulsió cinematogràfica pròpia dels festivals. Recuperem un festival ciutadà que va nàixer amb el primer ajuntament democràtic com un dels pilars per convertir esta ciutat en un referent del Mediterrani».

El primer edil explicà que «Ens trobem una edició de la Mostra que arriba amb il·lusió, amb força, amb ganes que tot el cinema mediterrani que en ella capia agrade, cale, entretinga, moga a la reflexió, però servisca igualment per a aprofundir en valors compartits que ens milloren com a societat».

Per la seua banda, Rosa Roig va afirmar que gràcies a la Mostra tindran veu "les veus de totes les vores del Mediterrani". A més, va afirmar que  servirà perquè València es convertisca en l'epicentre de la cultura cinematogràfica del Mediterrani.

A continuació van eixir a l'escenari els membres del jurat de la Secció Oficial.

Un moment especial va ser l'entrega de la Palmera d'Honor al guionista Efthymis Filippou, agraït per este guardó. Este premi també s'entregarà al director francotunecino Abdellatif Kechiche, per la seua trajectòria professional.

M'esperaràs?, l'òpera prima de Carles Alberola

En esta gala es va projectar, en estrena absoluta, la cinta M’esperaràs?, de Carles Alberola. Prèviament va eixir a l'escenari acompanyat pels protagonistes d'esta la seua primera obra com a director. Allí hi van estar Cristina García, Alfred Picó i Rebeca Valls.

Alberola, cofundador d'Albena Teatre, va explicar que "Gran part de l'equip està ací en el pati de butaques". Una pel·lícula molt divertida, classificada com a comèdia romàntica. Un guió treballat, situacions enginyoses i il·luminació i banda sonora molt encertades

Després de la projecció i vi d'honor va posar punt final a esta esperada volta de la Mostra. Les projeccions podran seguir-se del 18 al 28 d'octubre als Cines Babel i en la Filmoteca-IVC.

Go up