Jeff Bridges i els seus selfies

08/07/2019

Jeff Bridges

Fins a l'11 de setembre la Llibreria Railowsky i La Filmoteca Valenciana albergaran una exposició fotogràfica de l'actor Jeff Bridges, al qual el periodista Maurici Bernal (El Periódico 08-05-2019) considera un precursor de l'actualment popularitzat selfie quan actuava com a actor principal en la pel·lícula El Gran Lebowsky, en la qual representava a un jugador de bitles desocupat.

Amb la seua càmera Widelux F8 de 35 mm. Bridges va fotografiar la vida íntima i quotidiana des del cor de Hollywood.

En Railowsky, Gravador Esteve 34, es podran contemplar 45 fotografies, i 27 a La Filmoteca Valenciana, plaça de l'Ajuntament 17, que estan repartides en els vestíbuls de diverses plantes de l'edifici i en la cafeteria.

El Gran Lebowsky va ser una pel·lícula còmica estatunidenca escrita, produïda i dirigida pels germans Coen, Ethan Jesse i Joel David, en 1998, amb seqüències de somnis surrealistes, diàlegs inconvencionales i música eclèctica. De decebedora estrena en 1998, amb dures crítiques llavors i posteriors, va passar a ser considerada com a cultural, històrica i estèticament significativa, i digna per a la seua conservació pel National Film Registry.

En Wikipedia destaquen a Jeff Bridges (Jeffrey León Bridges), com a polifacètic, ja que a més d'actor i fotògraf, va ser músic, productor, dibuixant, narrador i viticultor.

El passat 21 de juny es va celebrar el Dia Internacional del Selfie.

esteban gonzalo rogel

Autor: Esteban Gonzalo Rogel

Secretari de Asociació Valenciana de Periodistes i Escriptors de Turisme (AVPYETUR)

Go up