Glòria Tello va presentar la 33 edició de la Mostra de València

06/10/2018

Glòria Tello presentà la 33 edició de la Mostra de València

La 33 edició de la Mostra de València cada vegada està més prop. Este passat divendres es van presentar la Secció Oficial, la Informativa, així com el Jurat del festival cinematogràfic valencià. La Mostra portarà a la nostra ciutat quasi 90 pel·lícules de 12 països del Mediterrani. D'esta manera, vorem produccions d'Espanya, França, Itàlia, El Marroc, Tunísia, Grècia, Líban, Egipte, Turquia, Kosovo, Albània, i Algèria. A més, este festival té un 40% de presència femenina en les seccions Oficial i Informativa.

La regidora de Cultura, Glòria Tello, va presidir la presentació de la Mostra i va tornar a repetir l'esperit que es vol impregnar a este festival: «Volem que València torne a ser una vertadera capital cultural mediterrània, en l'àmbit audiovisual però també en altres aspectes de la cultura. I també que siga la ciutat que faça de nexe d'unió entre les diferents cultures que estan banyades pel mar Mediterrani», va declarar.

Al costat de Tello hi van assistir a la presentació la gerent del festival, Rosa Roig, i el director de programació Eduardo Guillot.

Glòria Tello presentà la 33 edició de la Mostra de València
Glòria Tello presentà la 33 edició de la Mostra de València

Àudio de Glòria Tello

 

Índex / Índice
  1. Secció Oficial de la Mostra de València 2018
    1. Distribució per països
    2. Jurat de la Secció Oficial de la Mostra de València 2018
  2. Secció Informativa de la Mostra de València 2018

Secció Oficial de la Mostra de València 2018

Esta secció ha sigut definida per «la diversitat de mirades i la pluralitat cultural». Es projectaran 11 pel·lícules (totes estrena a Espanya) . La primera producció que podrà vore's és Amr Salama, de Sheikh Jackson, producció candidata d'Egipte als Oscars 2018, la qual relata la història d'un clergue musulmà que comença a qüestionar-se la seua fe quan descobrix la notícia de la mort de Michael Jackson, el gran ídol de la seua infància.

Distribució per països

De França arribaran Peper Flags, de Nathan Ambrosioni, de només 18 anys d'edat, un retrat de les relacions familiars; i L’Enkas, de la directora Sarah Marx, una producció que arriba des de la Mostra de Venècia.

Del Marroc arriba Apatride (coproducció Qatar - França), de Narjiss Nejjar, narra una dramàtica història que afona les seues arrels en el conflicte entre El Marroc i Algèria, durant la Marxa Negra.

De Tunísia podrem vore  El Jaida, dirigida per la primera dona productora de la història del cine tunisenc, Selma Baccar, un retrat de la vida de quatre dones empresonades. També podrem vore  Whispering Sands, de Nace Khemir, Palmera d'Or en la Mostra 1984 amb«Els balitzadors del desert».

De Turquia vorem The Pigeon, de Banu Sivaci, producció que ve de la Berlinale.

Del Líban arriba Heaven Without People, del director Lucien Bourjeily, Premi Especial del jurat al festival de Dubai.

De Macedònia es projectarà la comèdia Secret Ingredient, de Gjorce Stavreski coproducció macedoni-grega, pròxima representant de Macedònia en els Oscars.

D'Itàlia arriba Nome di Donna, de Marco Tullio Giordana, autor de l'aclamada “La mejor juventud”, una història sobre l'assetjament a les dones en l'entorn laboral.

I de la Comunitat Valenciana arriba la producció de l'alacantí Adán Aliaga, que ens presenta la producció filmada a Tabarca, Fishbone, que conta la història d'una xef espanyola que viu a Nova York i que la mort de son pare li obliga a tornar a l'illa alacantina.

Jurat de la Secció Oficial de la Mostra de València 2018

Els responsables del festival han volgut que el jurat tinga un caràcter eminentment professional, mediterrani i igualitari. «El jurat ha sigut seleccionat per la representativitat dels diversos eixos de la indústria cinematogràfica, així com per la seua trajectòria en diferents festivals», indicà el director de programació de la Mostra, Eduardo Guillot,.

Presidix el jurat la productora, directora i actriu libanesa Rana Salem. També formen part del jurat la presència de l'actriu francesa  Sabrina Seyvecou; el periodista italià i crític de cine Marco Lombardi; la directora i productora tunisenca Khedija Lemkecher; i la sonidista espanyola Amanda Villavieja.

Secció Informativa de la Mostra de València 2018

Esta secció vol reflectir el present del cine fet en el Mediterrani. Totes les produccions que es podran veure són estrenes en la Comunitat Valenciana, i alguns d'ells estrenes a Espanya.

Un día más con vida, de Raúl de la Fuente i Damian Nenow;

Cafarnaúm, de la directora Nadine Labaki;

Amerika Square, de Yannis Sakaridis;

Mon tissu préféré, de la directora Gaya Jiji;

L’equilibrio, de Vincenzo Marra;

Comme des garçons, de Julien Hallard;

The marriage, de Blerta Zeqiri;

Until the End of Time, de Yasmine Chouikh;

Sad Hill Unearthed, de Guillermo de Oliveira;

La noche de 12 años, de Álvaro Brechner;

La Mostra de València es celebrarà del 18 al 28 d'octubre als Cines Babel i a la Filmoteca-IVC.

Go up