Este dissabte arriba el Festival Deleste al Palau de la Música

6 anys ago · Updated 6 anys ago

Deleste 2018

La setena edició del festival Deleste oferirà dotze propostes musicals des de les 11.30 a les 02.00 de la matinada.

La presentació ha tingut lloc este divendres al hall del mateix Palau, a càrrec de la regidora de Cultura i presidenta del Palau, Glòria Tello, el director del Palau, Vicent Ros; els codirectors del festival, Quique Medina i Jesús de Santos; i Blai Antoni Vañó, del grup Els Jóvens.

La Sala Iturbi, en el Vestíbul dels Tarongers i la terrassa que dóna al llit del riu seran els punts neuràlgics d'esta jornada musical. Es procurarà la comoditat, bon so, aforament limitat i no solapament entre grups.

Tello ha recordat que s'han creat nous cicles com a «Jazz a Poqueta Nit», «Rock, pop…, al Palau», «Emergents al Palau» i «Palau Electrònic» que formen part d'un projecte general d'obertura de l'auditori a la ciutadania.

Respecte el festival ha afirmat que «el festival Deleste, tan important en el panorama cultural de la ciutat, està en consonància amb el nostre projecte de Palau Obert, en el qual estem treballant amb tanta il·lusió des de l’inici de la legislatura». D'esta manera «gràcies al Palau Obert, ja no sols este auditori és la casa de la millor música clàssica, sinó que també ho és de la millor música de tots els estils i gèneres actuals», va afegir.

El gran reclam dels Planetes i la presència valenciana

Los Planetas són un dels grans atractius del cartell d'esta edició de Deleste. Interpretaran íntegrament «Una setmana en el motor d'un autobús». Este àlbum està considerat per una part de la crítica com a un dels discos més importants de la música popular fet a Espanya.

També actuaran Los Punsetes, Sr. Chinarro, La Bien Querida, Tversky, El Petit de Cal Eril, MaremLadson i Wind Atles.

Grups valencians

Respecte a la presència valenciana trobarem als Los Invaders, Fuego Amigo, TheBasementSoundSystem o Els Jóvens.

El dia 18 tindrà lloc una jornada del segell DelesteKinds, al Convent Carmen de València. Allí tindran lloc activitats per a xiquets i xiquetes, així com un concert sorpresa.

Go up