Skip to content
Oci

Espai Inestable acull la lectura dramatitzada: A la vaga!

05/03/2019
Comarca: València

L’Espai Inestable, l’AVEET i la Comissió d’Igualtat de l’AAPV impulsen una lectura dramatitzada de textos que tinguen com a objectiu principal redimensionar la presència dels personatges femenins en la dramatúrgia valenciana. Esta lectura tindrà lloc els dies 9 i 10 de març a les 20h a l’Espai Inestable.

Segons les dades que l’Associació d’Usuaris de la Comunicació va recollir sobre les pel·lícules que s’exhibixen a Espanya només el 19,2% tenen com a protagonista una dona (només un 3% més que les que tenen com a protagonistes a animals i objectes). I en el 78% de les produccions ells parlen més que elles. I elles parlen més a mesura que n’augmenta l’edat, el contrari del que els passa a ells.

El Test Bechdel

Esta situació va ser denunciada en 1985 en una tira còmica per  l’il·lustradora americana Alison Bechdel. Esta crítica va servir per a establir el Test Bechdel, a través del qual es mesura la paritat en els continguts audiovisuals. Així es fan estes preguntes: 1. Apareix més d’una dona amb cert protagonisme?; 2. Eixes dones protagonistes, parlen entre elles?; 3. En la seua conversa, parlen d’alguna cosa que no siga sobre un home?

5 escenes interpretades només per dones

En esta activitat hi ha personatges femenins de totes les edats, i als textos les dones seran les úniques protagonistes, interpretades per actrius de diferents edats i dirigides per una directora, i posant a un grup d’escriptors i escriptores al servici de personatges femenins. La temàtica tractada per les 5 escenes estarà centrada en la vaga internacional de les dones del dia 8 de març.

Fitxa artística:

Autoria: Albert Bellés i Chorva, Antonia Bueno, Jerónimo Cornelles, Miguel Ferrando Rocher i Rubén Rodríguez

Direcció: Anna Albaladejo

Intèrprets: Tania Modotti, Isabel Requena i Esther Vallés

Batucada: Samba ‘n’ Go

Producció: Inestable – AVEET – AAPV

Infoguiavalencia.com oferix el seu contingut completament debades. El nostre objectiu principal és oferir informació objectiva i independent al voltant de la realitat valenciana en temes, fonamentalment, de cultura, oci, falles, resta de festes, comarques, ciutat i turisme.

És per això que et demanem una miqueta d'ajuda. Segurament per a tu no serà massa esforç, encara que la suma de tots i de totes ens farà poder tindre un millor futur i seguir informat de manera independent.


Infoguiavalencia.com ofrece su contenido completamente gratis. Nuestro objetivo principal es ofrecer información objetiva e independiente sobre la realidad valenciana en temas, fundamentalmente, de cultura, ocio, fallas, resto de fiestas, comarcas, ciudad y turismo.

Es por eso que te pedimos un poquito de ayuda. Seguramente para ti no será demasiado esfuerzo, aunque la suma de todos y de todas nos hará poder tener un mejor futuro y seguir informando de manera independiente.