Es presenta ‘Trinquet’, un videojoc per a fomentar la pilota valenciana entre el públic jove

21/02/2019

2019 02 21 joc trinquet 1

Els amants de la pilota valenciana tenen un nou joc, en format de aplicación per a dispositius mòbils. Es tracta de ‘Trinquet’, desenrotllar per l’empresa Caironat i presentat este passat dimecres al Centre del Carme pel diputat de Cultura, Xavier Rius; el conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà; i la regidora de Cultura de l’Ajuntament de València, Glòria Tello.

Esta nova aplicación permet jugar una partida al Trinquet Pelayo (la Catedral). A més, es pot conéixer la historia, les curiositats i el vocabulari propi de la pilota. També es proporciona información de les figures més importants de la pilota.

El diputat de Cultura, Xavier Rius, indicà que és “Un joc interactiu, gratuït, adaptat per a diverses llengües i molt, molt divertit”.

El joc permet configurar l’avatar del jugador o jugadora, de manera que fa visible també el paper de les dones en la pilota.

A la presentación també va acodir el jugador profesional Francesc Xavier Puchol (Puchol II), José González de Caironat, així com Marina Molina, directora d’innovació de Caixa Popular, un dels inversors d’este projecte. També hi van estar presents Albert Arnau Espinosa, cap del servei d’Innovació i Nous Formats d’À Punt Mèdia; i Helena Malonda, professora de Secundària i jugadora de pilota. Actuà el grup valencià Tardor.

2019 02 21 joc trinquet 2
Presentació 'Trinquet'

Go up