Skip to content
Oci

El Palau de la Música de València acull el Certamen de Bandes de Música de la Diputació de València

16/05/2019
Comarca: València

En la present edició del Certamen de Bandes de Música de la Diputació de València, la 43, participaran en este certamen 13 societats musicals de la província de València. Un certamen presentat este passat dimecres en el Palau de la Música a càrrec del director del Palau de la Música, Vicent Ros, el Diputat de Cultura, Xavier Rius, el cap de servici de Cultura, Josep Vidal, el Vicepresident de la FSMCV, Roberto Escobar i el assessor musical de la Diputació, Pablo Sánchez Torrella. També hi va estar present la regidora de Cultura i presidenta del Palau de la Música, Glòria Tello i representants de les diferents corporacions municipals de les localitats que hi participen.

Ros va incidir en que «un any més tornem a acollir este certamen, que amb el nostre, l’Internacional ‘Ciutat de València’, són dels més importants a nivell nacional i situen la nostra ciutat com a referència del món bandístic».

Per la seua banda Rius, va destacar que “un any més, amb els recursos de què disposa la Diputació, continuem posant el màxim d’imaginació, treball i interés perquè aquest Certamen siga interessant per a les societats musicals, perquè participen i formen part d’aquest esdeveniment cultural”. Rius també volgué reconéixer el treball de les bandes, ja que “és un esforç molt gran per a les societats preparar el Certamen de Bandes i, per això, mereixen que continuem treballant per a seguir dignificant-lo”.

I Vidal afirmà que “un certamen que no avança està condemnat a morir i, per això, ens hem posat a treballar per a garantir la seua importància i rellevància, transmetre-la i donar-li projecció”, perquè “aquest certamen és un gran aparador de la qualitat de la música valenciana, un fenomen que marca la identitat del poble valencià”.

Les actuacions els dos dies començaran a les 10.30 hores i a les 17.00 per la vesprada, en funció del nombre de músics.

Les diferents categories a les quals poden concursar les societats musicals estan determinades pel seu nombre de participants sobre l’escenari, passant des de la quarta secció (amb un mínim de 40 músics) a la més nombrosa, la d’especial (amb un màxim de 110 músics).

Infoguiavalencia.com retransmetrà el Certamen

Infoguiavalencia.com oferirà en directe esta edició del Certamen de Bandes de Música a través del següent enllaç

https://www.infoguiavalencia.com/val/43-certamen-de-bandes-de-musica-de-la-diputacio-de-valencia/

Presentaran l’acte Carolina Quílez i Nerea San Fèlix.

Bandes participants

Les bandes que participen són:

Secció Especial: Centre Artístic Musical Santa Cecília de Foios

Secció Primera: Banda Juvenil Societat Musical Instructiva Santa Cecília de Cullera

Secció Segona: Unió Musical Santa Cecília de Canals;  Associació Cultural Tot per la Música d’Ontinyent i Centro Instructivo Musical Santa Cecilia de Iàtova

Secció Tercera: Unió Musical de Xeraco, Societat Joventut Musical de Quart de les Valls; Banda Joven de la Unión Musical Municipal de Godelleta; Associació Música Jove de Benimaclet (València), y Agrupación Musical Fuente de San Luis, de València

Secció Quarta: Agrupació Musical Jove de Manuel, Sociedad Artística y Cultural Unión Musical de Benetússer i Unió Musical d’Algímia d’Alfara.

Tres dies d’activitat musical

L’obertura del Certamen tindrà lloc el divendres, 17 de maig, a partir de les 20.00 hores, quan hi haurà un acte de reconeixement a les societats musicals i als directors que han guanyat més vegades al certamen. Hi actuarà la Borriana Big Band i el grup de teatre Animé. Les seccions quarta i segona competiran dissabte i el diumenge actuaran les seccions especial, primera i tercera.

Print Friendly, PDF & Email