Skip to content
Oci

483.000 persones han passat pel Gulliver

10/08/2019
Gulliver
Comarca: València

Segons dades de l’Ajuntament de València, fins a juliol de 2019 pel Gulliver han passat 483.000 persones. A esta instal·lació del jardí del Túria han passat 90.000 persones durant el mes de juny i 65.000 en juliol. El mes de més afluència va ser maig, quan acodiren un total de 93.000 visitants.

El regidor d’Ecologia i Urbana i vicealcalde, Sergi Campillo, ha indicat que «L’Ajuntament de València està promocionant i posant en valor el Gulliver, que es va instal·lar a València fa més de 25 anys». De fet, indicà el regidor, «Es tracta d’un element patrimonial que volem cuidar, conservar i posar en valor. Este parc és una de les referències més importants que tenim hui a València: el Gulliver és patrimoni d’esta ciutat».

Manteniment continuat de la figura i el seu espai

Campillo recordà que durant els últims anys s’ha restaurat l’entorn de la figura, duent a terme diferents millores en l’enjardinament de l’entorn de les instal·lacions del Parc Gulliver. S’han renovat els sistemes de vigilància i el control del jardí, així com la seguretat de la figura i els accessos.

Finalment, el regidor indicà que el manteniment d’este espai és continu. Així, s’han renovat tots els elements de seguretat passius, entenimentades i xarxes, respectant el disseny original. «Hi ha coses que val la pena celebrar, conservar i promocionar», comentà Campillo. El vicealcalde lamentà «l’abandó institucional que este parc havia patit durant governs anteriors». «La gent de conéixer-lo, per això estem cuidant-lo i promocionant-lo per tots els canals», ha afegit el regidor.

La figura de Gulliver

Esta figura de Gulliver representa el personatge de la novel·la de l’escriptor irlandés Jonathan Swift. Este espai s’ha convertit en el centre d’un parc de més de 60.000 metres quadrats batejat com «Un riu de xiquets». Ací, els ciutadans i les ciutadanes «poden gaudir i llançar-se pels tobogans d’esta figura que es va instal·lar a València fa ja més d’un quart de segle», va concloure Campillo.

Print Friendly, PDF & Email