Skip to content

Una de les tòfones negres més grans trobades a Espanya es podrà degustar a un restaurant de València

30/01/2019
Comarca: València

La clientela del GOYA Gallery Restaurant a València podrà degustar una tòfona negra de les més grans trobades a Espanya. La tòfona pesa 750g i va ser regalada al seu xef i propietari, Fernando Navarro, per un dels seus proveïdors habituals.

La tòfona negra, científicament coneguda com tuber melanosporum, és considerat el diamant negre de la gastronomia, per ser un producte únic i escàs.

Les tòfones negres de gran grandària pesen sobre 200 o fins i tot 300 grams. Per això, els seus 750g fan que esta peça siga excepcional i una de les més grans trobades mai a Espanya. Com a curiositat es va trobar una de 1.277 grams, venuda al sud-oest de França, o una d’Austràlia de més de 1’5 Kg fa tres anys. Fa més de 40 anys el iaio de Navarro va trobar una tòfona de 1’2 kg.

La tòfona que degustaran els clients del Goya Gallery Restaurant

En concret, esta tòfona que podran degustar els comensals d’este restaurant procedix de la zona d’Abejuela, a Terol. És una zona de cerca d’esta classe de tòfona. S’ha de dir que l’exportació ha baixat en haver-se incrementat el seu consum interior.

Navarro ha indicat que “la tòfona és un producte cada vegada més benvolgut en la nostra gastronomia i sobretot la melanosporum que té tantíssim sabor, i serà tot un luxe poder treballar amb ella. És a partir de desembre quan la tòfona negra comença a ser de millor qualitat, per la qual cosa ara a la fi de gener ens arriba en el seu millor moment.”

Plats que porten tòfona negra

El Goya Gallery té en la seua carta diversos plats que tenen com a ingredient esta classe de tòfona. Així trobem Huevo trufado con jamón ibérico, tartar de atún con huevo y trufa i ensaladita de alcachofas crudas y trufa

Per a compartir este especial regal, Navarro prepararà un plat especial, a base d’albergínia i diversos ingredients. Este plat podrà degustar-se al llarg de la setmana vinent, temps de conservació òptim de la tòfona negra silvestre.

El preu de la tòfona negra

El quilo de tòfona està situat sobre els 1.200 euros, per la qual cosa esta tòfona estaria sobre els 500 i 1.000 euros. De totes les maneres, per ser una peça única, podria haver arribat a subhastar-se per un preu molt superior.

 

Follow on Feedly