Skip to content

Satisfacció per la condonació del deute de La Marina per part de l’Estat

19/12/2018
Comarca: València

Després de la celebració del Consell Rector del Consorci València 2007 este passat dimarts, tant l’alcalde de València i president d’este Consell, Joan Ribó, com el conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, van mostrar la seua satisfacció per la notícia que l’Estat assumirà el deute de la Marina.

Ribó va recordar que l’Ajuntament ve reivindicant “des de fa anys, com ja va ocórrer amb els esdeveniments de transcendència internacional com les Olimpíades de Barcelona, o les Expo de Sevilla i Zaragoza”.

Àudio de Joan Ribó

Per part seua, Soler va indicar que “l’Estat ha complit amb el seu compromís de fer-se càrrec del deute de la Marina, un fet que resulta clau perquè apuntala l’enlairament d’una infraestructura clau per als valencians i valencianes, ja que el deute que arrossegava este espai com a conseqüència de la gestió dels anteriors governs era plom en les ales d’este  projecte”.

Un nou futur per a La Marina

El fet que l’Estat es faça càrrec del deute de la Marina amb l’Institut de Crèdit Oficial (ICO), permetrà donar-li una important espenta a este espai. Segons el conseller, “Això era un espai desèrtic de la ciutat quan es va abandonar la Fórmula 1 i ara és un espai molt viu i volem que este siga no solament el present, sinó també el futur d’una infraestructura clau per als valencians. Es tracta d’un espai singular en el context espanyol i fins i tot europeu, un espai que cal cuidar perquè és un regal de la naturalesa i també de l’esforç de la gent que l’ha fet possible” .

Soler es va felicitar pel nou clima d’este Consell i la incorporació de la representació de l’Estat. I va explicar que “Ara les tres administracions ens complementem i tenim una clara intenció de continuïtat, d’avançar amb la resta de deutes que continuen estant ací. La voluntat és que el Consorci, a través de l’increment de l’activitat, puga anar fent plans viables per a finançar la resta d’hipoteques acumulades que vénen de molt lluny”.

A la reunió també van assistir les regidores Glòria Tello i María Oliver; la secretària d’Estat d’Hisenda, Inés Bardón; la secretària autonòmica d’Hisenda, Clara Ferrando; i el director del Consorci, Vicent Llorens.

Print Friendly, PDF & Email