Presentat el nou centre d’acolliment d’animals domèstics

10/01/2019

L’Ajuntament de València ha presentat este dijous el projecte del nou centre d’acolliment d’animals domèstics abandonats. Este nou espai tindrà més de 2.000 m2 i estarà situat en la Ronda Nord de la ciutat. Es té previst que puga albergar fins a 115 gossos y 104 gats. Esta actuació descongestionarà el centre actual de Benimàmet.

La regidora de Benestar Animal, Glòria Tello, ha presentat este nou espai i ha indicat que «El Centre d'Acolliment d'Animals Abandonats de l'Horta de València, que se situarà en la zona Nord de la ciutat i descongestionarà l'actual centre de Benimàmet, és acord amb la consideració política del Govern de la Nau que el benestar animal ha de tindre un pes important dins de les administracions públiques, i dins del benestar animal, el dels animals que han sigut abandonats, els quals ja han patit suficient desgràcia com per a damunt viure unes instal·lacions insuficients».

La regidora ha afirmat que «Volem que este centre es convertisca en una referència de conscienciació sobre benestar animal, unes instal·lacions que també tindran un espai per a donar xarrades, conferències i tallers al públic, amb una climatització adequada en tots els seus espais i, evidentment, amb un adequat aïllament acústic. Este centre dignificarà la vida dels animals».

El projecte

El nou centre està dissenyat per l’equip d’arquitectes Mallar. El pressupost és de 1’4 milions d’euros, té tres nivells (planta baixa i dos altures). En el primer nivell estaran els gossos, en quatre pavellons longitudinals. D’estos, un d’ells estarà dedicat als animals en situació d’aïllament o quarantena. Queda clar que els gats estaran separats dels gossos.

L’objectiu és que no hi haja cap de sacrifici i el millor benestar. D’esta manera per als gossos amplis espais i socialització. I per als gats s’atendran les seues necessitats visuals. Tello ha indicat que «En eixe sentit, els gossos s'allotjaran en quatre pavellons en la planta baixa, i després hi haurà una construcció de dues altures on s'allotjaran els gats en la més alta d'estes, la qual cosa els ajudarà a viure amb menys estrès del que habitual tenen. La gran separació entre gossos i gats també és un aspecte molt positiu del projecte».

Un centre visitable

Este nou centre d’acolliment serà visitable, llevat de les zones ocupades per animals en quarantena o aïllament. Es promocionarà l’adopció i hi haurà espais per a la divulgació i reunions. També s’ha previst un espai per a cures i atenció.

La construcció eixirà a licitació en breu i el termini per a acabar-lo serà de 15 i 20 mesos. Tello ha explicat que el lloc triat per a este centre «en un entorn privilegiat». Finalment ha aclarit que açò és independent de la construcció de centres més grans i metropolitans, com el de Torrent, el qual tindrà 13.000 m2. Açò és possible per l’eixida de l'Ajuntament de València del denominat Pla d'Ajust. D’esta manera es poden fer servicis de manera mancomunada entre València i diverses poblacions de l'àrea metropolitana.

Go up