Metrovalencia va rebre la visita de 50 alumnes del Col·legi José Soto Micó

Metrovalencia continua rebent escolars dins del programa Metroescola. Es tracta d’obrir les dependències de metro i tramvia als escolars de la província de València. D’esta manera els i les estudiants aprenen el funcionament d’este transport públic i la seua importància.

En esta ocasió van visitar les instal·lacions 50 alumnes de 1r d’ESO del Col·legi José Soto Micó de València. L’expedició es va traslladar des de l’estació de Patraix fins a la de València Sud, seu d’FGV.

La visita a FGV

Les visites poden començar en l’estació que trie el grup escolar en o en la pròpia seu d’FGV, depenent de la situació del centre escolar.

El personal d’FGV ensenya als escolars com moure’s per una estació de metro i quina línia agafar. També aprenen els elements d’accessibilitat existents, els senyals de les estacions, els elements de seguretat disponibles i les normes bàsiques de convivència.

Presentació de l’empresa

Els alumnes i les alumnes també assistixen a una presentació d’FGV i la xarxa de Metrovalencia. Esta activitat té lloc al saló d’actes d’FGV. D’esta manera, se’ls informa des de com funciona la xarxa fins a les classes d’estacions i parades existents. També aprenen els trens i tramvies que circulen i la importància d’un transport públic sostenible.

El Lloc de Comandament i el sistema de funcionament és el següent lloc de visita. Així conéixer el sistema de funcionament i control de la circulació de trens i tramvies per la xarxa, el sistema de seguretat de l’empresa i el centre d’atenció al viatger.

La unitat de metro

I la visita no estaria completa sense visitar una unitat de metro. La cabina del maquinista, eixe lloc sempre ocult, causa la sorpresa dels visitants. Allí poden comprovar com funciona realment un tren i tots els elements necessaris per a la seua circulació.

Finalment es visiten els tallers de València Sud, on es fan els treballs de manteniment, reparació, neteja, control i aparcament de les unitats de les Línia 1 i 2 de Metrovalencia.

Print Friendly, PDF & Email