L'Ajuntament rep a 21 persones centenàries

06/11/2018

El Saló de Cristall de l'Ajuntament de València ha acollit hui un acte entranyable dedicat a 21 persones centenàries. En paraules de l'alcalde, Joan Ribó, «és una ocasió per a la reivindicació de la solidaritat entre generacions, d'eixa força de les estimes i els afectes que també mouen el món».

En total han assistit 15 dones i 6 hòmens, a qui Ribó ha dit «sempre guanyeu vosaltres, mares, esposes i iaies coratge que aconseguiu els cent anys en un moment en què la igualtat entre homes i dones és un clam i una reivindicació imparable en la societat valenciana».

L'alcalde ha indicat que un dels objectius és «posar en valor l'experiència d'estes persones, ressaltar el treball realitzat i continuar millorant».

Per la seua banda la regidora de Persones majors, Sandra Gómez, ha explicat que «s’eliminarà el copagament en els centres de dia a partir de gener i es treballa per fer una València accessible». «Són persones a les que cal tractar amb respecte i afecte perquè ens han cuidat molts anys i ara ens toca a nosaltres».

Ribó ha indicat als seus familiars que «són les persones que ho donen tot perquè l'edat no siga cap incovenient per a poder tindre una bona vida, una vida digna».

Agraïment al Govern municipal

En nom de les persones centenàries ha parlat Juan Antonio Castillo Ballesteros i Cesárea Torrijos Badillo. Els dos han agraït a l'Ajuntament el seu treball dedicació a les persones majors. També ha parlat la filla de la centenària Ana Mª Fernández de la Puebla Torrijos. En la seua intervenció ha agraït al Govern i als centres de dia el treball cap als seus familiars. Finalment, una de les dones centenàries ha recitat, de memòria, una poesia.

L'acte ha tingut una actuació de música clàssica i un aperitiu a l'acabar l'acte. Els protagonistes han rebut un detall de mans de Ribó i Gómez. I els familiars han rebut una insígnia en què es podia llegir ‘Amable amb els majors’.

També hi van assistir els regidors Pere Fuset, Fernando Giner, Narciso Estellés i Manuel Camarasa.

Go up