L’alcalde ha presidit el trasllat de la Senyera des del Museu Històric al Saló de Cristall

Trasllat de la Reial Senyera del Museu Històric al Saló de Cristall

Després del tradicional trasllat de la Reial Senyera des del Museu Històric al Saló de Cristall, la ciutadania podrà visitar l’ensenya valenciana fins a les 21:00 hores d’este dilluns. Al trasllat hi han assistit tots els membres de la Corporació.

L’alcalde, Joan Ribó, ha declarat que «Ser valencià i ser valenciana vol dir dos coses: que som gent diversa que estimem la nostra terra i la nostra ciutat; i també que reivindiquem, on faça falta, tot allò que és imprescindible per a poder continuar desenvolupant-nos». L’alcalde ha fet insistència en el caràcter reivindicatiu del 9 d’Octubre.

El trasllat de la bandera l’ha fet la regidora Sandra Gómez. Precisament Gómez serà la portadora de la Senyera el 9 d’Octubre.

9 d’Octubre, una dia festiu i reivindicatiu

Ribó ha destacat el caràcter de València com «una ciutat que aposta per la pluralitat, una ciutat feta per gent molt diversa, tant pels nascuts ací, com per milers de valencians i valencianes que han vingut a viure i a treballar ací».

A més, l’alcalde ha recordat el caràcter reivindicatiu d’este dia. Hi ha dita que és un dia per a exigir «de manera unida y con fuerza aquellas acciones e iniciativas necesarias para continuar nuestro desarrollo».

Ribó també s’ha referit a les infraestructures necessàries. En este sentit, ha parlat del necessari soterrament de les vies a la ciutat, tant per Serradora com les que arriben al Parc Central. I ha exigit que l’Estat tracte a València com fa respecte Barcelona o Madrid.

No obstant això, el primer edil també ha fet referència al caràcter festiu del 9 d’Octubre. I, en este sentit, ha declarat que este és «un dia per a la participació de totes i tots, dels col·lectius i les famílies, dins d’una actitud general de respecte dins de la diversitat de pensament; una jornada d’esperança, de confiança i de decidida voluntat que siga una festa de tots i totes els valencians».

Sandra Gómez serà la portadora de la Senyera

La regidora Sandra Gómez serà la portadora de la Senyera durant la Processó Cívica. Gómez ha declarat el seu «orgull com a valenciana per ser la portadora de la Senyera este 9 d’Octubre». A més, ha indicat que este dia «ha de servir per reivindicar el que som les i els valencians: el que hem fet, allò que som hui, i el que som capaços de fer en el futur». «És un dia per reivindicar la identitat valenciana, la nostra cultura i les nostres tradicions, i un dia que ha de servir d’agermanament, independentment del que cadascú pense i els principis i valors que cadascú defense».

Finalment, Gómez  ha llançat «un missatge ben clar: el pròxim 9 d’Octubre és un dia de reivindicar la unitat i la identitat del poble valencià».

Programa d’actes del 9 d’Octubre

Dia 8

El Saló de Cristall acull hui el Cant a la Senyera, segons el poema escrit en 1920 por  Carles Salvador i musicat per Agustí Alaman (a les 19:00, 19:30 i 20:00 hores)

Festival de Folklore (a les 20:00 hores) a la plaça de l’Ajuntament. Seguirà la IV Dansà Popular (incrementa el nombre de parelles en un 50%). A continuació castell de focs artificials (L’Albereda i el Passeig de la Ciutadella estaran oberts) .

Dia 9

Després de la Processó Cívica es dispararà una mascletà. A la vesprada tindrà lugar  l’Entrada de Moros i Cristians. El regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, va indicar, respecte esta entrada, «que es consolida amb el suport de l’Ajuntament de València i, sobretot, gràcies a l’esforç de la Federació Valenciana de Moros i Cristians».

Àudios relacionats:

Joan Ribó

Sandra Gómez

Pere Fuset

 

Print Friendly, PDF & Email

Similar Posts