L’Ajuntament ha encés este divendres les llums de Nadal

Com cada any el centre de la plaça de l’Ajuntament ha celebrat l’acte d’encesa de les llums de Nadal. En este acte han participat l’alcalde de la ciutat, Joan Ribó; el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, i les falleres majors de València, Marina Civera i Sara Larrazábal.

A més, dos barris i dos pobles de la ciutat també s’han sumat a la iniciativa de viure la festa en tota la ciutat. Així tenen arbres i llums  les places de Patraix, Campanar, Benimaclet, Sant Valer (a Russafa), la Creu del Canyamelar i Doctor Collado (a Ciutat Vella), Orriols, Sant Marcel·lí i Abastos. D’esta manera, en estes festes hi haurà 11 arbres per tota la ciutat, mentre que el de l’Ajuntament encendrà les seues llums este dissabte. Respecte els nous pobles de la ciutat, també tindran llums LED o cartells de Nadal tant Mauella com Forn d’Alcedo.

Audio de Joan Ribó

Les llums d’una plaça que viu el Nadal

Respecte la Plaça de l’Ajuntament hi ha un increment d’un 25% els bàculs decoratius. Esta solució, igual que en 2017, s’ha triat per a no entorpir les carrosses grans de la Cavalcada de Reis.

El betlem que ve situant-se a la plaça de la Reina també tindrà llum enguany. D’igual manera, la plaça de Patraix tindrà presa de tensió per a la Nit de Cap d’Any.

S’incrementa el pressupost i s’aposta per estendre el Nadal a tota la ciutat

Si parlem de pressupost, per a estes festes hi ha un increment del 33% i s’arriba als 80.000 euros. S’inclouen els 15 arcs del carrer de la Pau, huit al carrer de Sant Vicent (entre Maria Cristina i plaça de la Reina) i 11 a les entrades de la Plaça de l’Ajuntament.

Involucrar a tota la ciutat

Per quart any es continua involucrant als diversos barris de la ciutat. En este sentit, el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, va indicar que «El Nadal, com la resta de celebracions a València, no sols ha de ser un motor cultural sinó també social i econòmic». Fuset va fer finalment una crida a la ciutadania per a acostar-se als punts decorats, que enguany seran uns trenta, pels set de 2015.

Llums de Nadal València 2018
Llums de Nadal València 2018
Print Friendly, PDF & Email