Presentats els cartells de les Falles 2019

La imatge gràfica que promocionarà i anunciarà les festes de les Falles 2019 es presentà este passat dilluns. L’obra del dissenyador Dani Nebot representa les efigies d’un valencià i una valenciana en els diversos actes principals.

En la presentació, feta al Saló de Cristall de l’Ajuntament, estigueren presents el regidor de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València, Pere Fuset, les falleres majors de València, Marina Civera i Sara Larrazábal, i el propi dissenyador.

Fuset destacà el fet que estos cartells siguen obra del Premi Nacional de Disseny, el que “suposa una gran oportunitat per a les Falles, que són el major festival d’art públic del món i mereixen comptar amb els més grans artistes,  també en la seua comunicació”. I va afegir que “comptar amb Nebot és una oportunitat per continuar captant l’atenció de nous públics, més enllà dels qui ja coneixem i estimem les Falles”.

El cartell de les Falles 2019

Nebot explicà que el cartell representa les efigies d’un valencià i una valenciana, Pepet i Floreta “com a protagonistes actius o passius, però indispensables, de la festa de les Falles”, amb què tots els anys rebem la primavera.

Estes figures  “representen tota la ciutadania i, en la seua simplicitat, pretenen transmetre els valors que tota festa vol difondre: cordialitat, alegria, diversió, sorpresa”. I ho fan “amb impacte visual i facilitant la seua correcta interpretació”.

Estos cartells tenen associada una completa imatge gràfica. Es tracta de cinc figures per a comunicar els diversos actes fallers. D’esta manera, podem vore cartells que representen l’Exposició del Ninot o la Cavalcada del Foc- que mantenen la personalitat visual de les dos primeres figures, però incorporen el cos, el moviment i altres elements que afegixen informació i els situen en el context de cadascuna de les activitats a què fan referència. Estes figures, retallades, s’usaran per a senyalitzar els diversos espais relacionats.

El dissenyador explicà que la seua obra “és una promesa de diversió, d’alegria, de convivència, i vol ser un homenatge als autèntics protagonistes de la festa, a cadascuna de les persones que habiten esta ciutat, els amfitrions, i cadascuna de les que ve de fora a disfrutar-les amb nosaltres”.

El nou esperit del cartells de les falles

Finalment, el regidor de Cultura Festiva feu insistència en que “fa uns pocs anys era impensable que un Premi Nacional de Disseny poguera optar a este encàrrec pel tipus de procediment, però gràcies a les noves bases de selecció consensuades amb els professionals estem retornant el cartellisme festiu a una senda històrica per la qual han passat els millors de cada moment, amb noms com Segrelles, Raga, Contreras, Lorenzo i Renau”.

Fuset va afegir que “als darrers anys ja hem aconseguit explicar que no es tracta només de tindre un cartell com es volia a principis del segle XX, sinó de dotar-nos d’una campanya de comunicació global que ens permeta cridar l’atenció sobre una gran pluralitat d’aspectes de la festa de manera artística, respectuosa amb la tradició i adaptada a les necessitats del segle XXI”.

Print Friendly, PDF & Email