L’Ajuntament presentà els Llibrets de les falles municipals

07/03/2019

2019 03 06 Presentacio Llibrets 1

«Les falles es cremen però els llibrets perduren» va dir el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, en l’acte de presentació dels Llibrets de les falles municipals 2019. La presentació va tindre lloc este passat dimecres al Saló de Cristall de l’Ajuntament.

Assistiren a esta presentació les Falleres Majors de València, Marina Civera, i Sandra Larrazábal, les seues respectives Corts d'Honor; Fani Grande, autora del conte Flortesa, que acompanya el llibret infantil; Ana Ballester, de la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura, i Manuel Casanova i Marisol Salanova, en representació dels i les autores de textos que il·lustren els llibrets de les dos falles.

Procés Creatiu i Paradeta de Flors núm 14 són els lemes de les falles que ocuparan la plaça de l’Ajuntament els llibrets de les quals les faran perdurar en el temps.

Els llibrets han sigut dissenyats per l’equip Que maten al dissenyador, format per Alberto Silla i Dani Salvador, i s’ha fet una tirada de mil exemplars de cadascun. Estes obres estaran disponibles en la Llibreria Municipal sense cost. A més, quant al llibret infanti, es distribuirà pels centres educatius, per incloure una part d’unitats didàctiques fetes per Alba Fluixà i Josep Lluís Fluixà, de la Fundació Bromera.

Fuset indicà que encara que la ciutat té 100.000 fallers «és la Falla de l'Ajuntament la que té una comissió més gran que representa al conjunt de la ciutat, la falla que paguem tots i totes i necessitava tindre també els seus llibrets».

El regidor ha agraït l’esforç dels participants en l’elaboració dels llibrets i ha explicat que el llibret infantil inclou la cançò ‘Paradeta 14’, de la qual és autora Carmela en Drama, i un conte, La flortesa, de Fani Grande, qui ressaltà la importància de «la funció pública de l'escriptura, que ha de servir, ha de tindre una intenció». Grande declarà la plaça de l’Ajuntament «lliure de tristesa i plena d'empatia gràcies la Flortesa», i ha demanat a tots i totes que s'apunten a la «PAF: Patrulla Antitristesa Floral».

Per la seua part, Ana Ballester, de la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura, va dir que «les nostres falles han de servir per a posar en valor als valencians i valencianes com un poble culte, creatiu, fester, respectuós i alegre».

Finalment, Josep Lluís Marín recordà que vivim en temps de pantalles i de sobreinformació, i indicà que «La informació es passa, però el paper ens ajuda a mantindre els fets en la memòria». I Manuel Muñoz i Marisol Salanova, autors d’alguns dels textos, elogiaren la iniciativa d’editar llibrets de falles municipals «com un instrument de difusió cultural i artística, d'una art urbà com són les Falles».

Go up