La mascletà vertical més alta de la història ompli de llum i so La Marina

La nit del passat dissabte milers de valencians van poder gaudir de l’Amstel Nit dels Falles en els voltants del Veles e Vents. Una proposta pirotècnica espectacular patrocinada per la cervesera i duta a terme per Ricardo Caballer.

Un total de 100 m de mascletà vertical, ajudada per una grua a 20 metres d’altura, va permetre que el terratrémol final fora el més alt i potent de la història. Esté final va durar uns 20 segons i es van disparar uns 600 kg en 5.000 trons que duplicaven el calibre habitual.

Van estar presents la Fallera Major de València, Marina Civera, i la seua cort d’Honor; l’Alcalde de València, Joan Ribó; el Regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset; i diversos components del consistori i de la Junta Central Fallera.

Amstel va reservar 382 dels trons per a dedicar-los a cadascuna de les comissions falleres valencianes. Per a això, prèviament va preguntar a cadascuna que digueren que els feia especials i, finalment, cadascuna va estar reflectida en eixos trons. Cadascun d’ells tenien el nom d’una comissió i el motiu que les fa úniques. De fet, s’ha inclòs el missatge ‘Totes Especials’ durant el tret. Recordem la iniciativa que va tindre la cervesera com a reconeixement a totes les falles, sobretot les de barri, a través del lema #TotesEspecials, dins del Premi Amstel ‘Unes Falles de Categoria”, convocatòria encara oberta.

17.00 quilos de mascletà per a una mascletà de 10 minuts

La mascletà més alta de la història va cremar uns 1.700 kg de pólvora en uns 10 minuts (a la plaça de l’Ajuntament solen disparar-se de 120 150 kg en 5 minuts).
La proposta de Ricardo Caballer, a més del final apoteòsic mai vist, va incloure efectes també nous, de manera que el conjunt va ser una fita.

Àudio Pere Fuset
Print Friendly, PDF & Email