Skip to content

La mascletà vertical més alta de la història ompli de llum i so La Marina

28/02/2019
Comarca: València

La nit del passat dissabte milers de valencians van poder gaudir de l’Amstel Nit dels Falles en els voltants del Veles e Vents. Una proposta pirotècnica espectacular patrocinada per la cervesera i duta a terme per Ricardo Caballer.

Un total de 100 m de mascletà vertical, ajudada per una grua a 20 metres d’altura, va permetre que el terratrémol final fora el més alt i potent de la història. Esté final va durar uns 20 segons i es van disparar uns 600 kg en 5.000 trons que duplicaven el calibre habitual.

Van estar presents la Fallera Major de València, Marina Civera, i la seua cort d’Honor; l’Alcalde de València, Joan Ribó; el Regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset; i diversos components del consistori i de la Junta Central Fallera.

Amstel va reservar 382 dels trons per a dedicar-los a cadascuna de les comissions falleres valencianes. Per a això, prèviament va preguntar a cadascuna que digueren que els feia especials i, finalment, cadascuna va estar reflectida en eixos trons. Cadascun d’ells tenien el nom d’una comissió i el motiu que les fa úniques. De fet, s’ha inclòs el missatge ‘Totes Especials’ durant el tret. Recordem la iniciativa que va tindre la cervesera com a reconeixement a totes les falles, sobretot les de barri, a través del lema #TotesEspecials, dins del Premi Amstel ‘Unes Falles de Categoria”, convocatòria encara oberta.

17.00 quilos de mascletà per a una mascletà de 10 minuts

La mascletà més alta de la història va cremar uns 1.700 kg de pólvora en uns 10 minuts (a la plaça de l’Ajuntament solen disparar-se de 120 150 kg en 5 minuts).
La proposta de Ricardo Caballer, a més del final apoteòsic mai vist, va incloure efectes també nous, de manera que el conjunt va ser una fita.

Àudio Pere Fuset

Infoguiavalencia.com oferix el seu contingut completament debades. El nostre objectiu principal és oferir informació objectiva i independent al voltant de la realitat valenciana en temes, fonamentalment, de cultura, oci, falles, resta de festes, comarques, ciutat i turisme.

És per això que et demanem una miqueta d'ajuda. Segurament per a tu no serà massa esforç, encara que la suma de tots i de totes ens farà poder tindre un millor futur i seguir informat de manera independent.


Infoguiavalencia.com ofrece su contenido completamente gratis. Nuestro objetivo principal es ofrecer información objetiva e independiente sobre la realidad valenciana en temas, fundamentalmente, de cultura, ocio, fallas, resto de fiestas, comarcas, ciudad y turismo.

Es por eso que te pedimos un poquito de ayuda. Seguramente para ti no será demasiado esfuerzo, aunque la suma de todos y de todas nos hará poder tener un mejor futuro y seguir informando de manera independiente.