Skip to content

La Falla Reina – Vicente Guillot complirà 75 anys

27/02/2019
Comarca: València

Tres quarts de segle complirà aquesta comissió del sector Malva-rosa-Cabanyal-Beteró amb la falla gran que plantaran el pròxim 15 de març.

Associació Cultural Falla Reina-Vicente Guillot, la seua denominació oficial actual, de la qual és President David Armero David i Fallera Major Sandra Armero Galán.

L’artista Lorenzo Santana els plantarà la falla gran amb el lema Ètnica per a la secció 4a B, i Alejandro Cano Hernández és l’autor de la xicoteta, amb el lema La Reina compleix anys per a la secció 13a.

Segons el seu historial faller, el començament de la comissió va ser el 15 de març de 1944 quan un grup d’homes i dones del veïnat es van reunir en “El Corralot de Voro”, van crear la comissió i van elegir president a Francesc Llorens Botella, Paco El Mares, i Fallera Major a Pilar Pascual Lacomba. L’artista M. Ramos els va fer la falla amb el lema “L’entorn de la paella” i Joan Soriano Esteve va ser l’autor del llibret.

Des de l’exercici 1947/1948 tenen el seu pasdoble, “La Festa del Meu Carrer”, que els va compondre Ferrando, Benlloch i Soriano, i va ser estrenat el 7 de febrer de 1948 en el café-bar Dic per l’orquestra de jazz “Riu Club”.

Falla molt unida a la seua demarcació amb activitats al llarg de l’any, tenen com destacada l’Oktober Fest, la seua particular festa de la cervesa el mes d’octubre, i com a recent Halloween.

En el 2009 van estrenar nou casal al carrer Reina núm. 242.

Esteban Gonzalo Rogel

Secretari de "Asociacion Valenciana de Periodistas y Escritores de Turismo - AVPYETUR".
Esteban Gonzalo Rogel
Follow on Feedly