Skip to content

La Falla Ausiàs March Na Robella complix 50 anys

14/03/2019
Comarca: València

Mig segle de falles plantades cumple enguany la comissió Ausiàs March-Na Robella, del sector Quatre Carreres, amb el monument que els ha realitzat l’artista Toni Fornés Quijano, qui amb el lema “Malsons abans de Fallesha escenificat amb molta sàtira els problemes fallers, la mobilitat i el carril bici, l’ensenyament del valencià, ajudes als qui volen donar-li-les,………que amb acerats versos ha escrit el poeta Joan Antoni Alapont Pérez en el llibret que Lo Rat Penat ha guardonat amb el premi Extraordinari Almela i Vives.

Associació Cultural Falla Av. Ausiàs March-Na Robella, la seua denominació oficial actual, de la qual és President David Enrique Blasco Zahonero i Fallera Major Empar Ibáñez Beut.

L’artista Victor Navarro Granero és l’autor de la falleta sobre el que ens aporta el mar Mediterrani, els qui viuen en les seues aigües i com devem comportarnos amb ell, que plantarà per als infantils, la Fallera Major dels quals és Claudia María de los Ríos Sanz i Adrián Rodríguez Ortega el seu President.

Un segle d’història fallera en la part antiga de la ciutat té importància però més crear una comissió en una zona amb quatre edificis d’habitatges envoltades de camps de cultiu i alguns solars, i aquella va ser la singladura que el 29 de maig de 1969  van començar Victor Shaffino Carrasco i altres veïns en el bar Villar, als quals es van unir més homes, dones i xiquets, de tal manera que al març de l’any   següent l’artista Julio González els va plantar la seua primera falla gran ironitzant sobre la llavors Pista de Silla, i J. Lara Nueva va fer la infantil comentant les vitamines.

Modest començament que contrasta amb la situació actual, una zona molt poblada i una comissió on sumen quasi 400 entre falleres, fallers i infantils.

Primer any per al qual Victor Schaffino Carrasco va ser elegit President, Fallera Major Elena Albau Susperegui, i els xiquets van estar representats per Amparín  Pascual Ballester com a Fallera Major i Julio Tancada Gonzalo com a President.

Comissió molt unida a la seua demarcació amb nombroses activitats anuals a les quals van unir des d’el mes d’octubre passat les especials per a commemorar l’efemèride, tenint destacat protagonisme una exposición fotográfica en el casal situat al carrer Na Robella núm. 9.  

Llarga història de la Falla relatada amb molta informació gràfica en el magnífic llibre commemoratiu que han editat.

Esteban Gonzalo Rogel

Secretari de "Asociacion Valenciana de Periodistas y Escritores de Turismo - AVPYETUR".
Esteban Gonzalo Rogel

Últimes entrades per Esteban Gonzalo Rogel (Vore totes )

Follow on Feedly