14.000 euros per al millor treball d'igualtat i inclusió en les Falles

27/11/2018

Isabel Lozano / Pere Fuset

La regidoria d'Igualtat i Polítiques Inclusives premiarà el treball d'igualtat i inclusió en les Falles. És la segona edició dels Premis Caliu, que en esta ocasió tenen una dotació econòmica de 14.000 euros, el doble que en 2017. Este increment econòmic és pel fet que s'incorpora el premi a les falles infantils.

La regidora Isabel Lozano ha declarat que «Les Falles tenen un gran potencial per vehicular i per fer partícep tota la ciutat dels valors d'igualtat, diversitat i convivència que volem promoure i visibilitzar des de l'Ajuntament».

La convocatòria vol premiar projectes que tinguen un concepte igualitari i divers, contribuint així a la superació de barreres i estereotips.

Lozano va aclarir que es tracta d'escenificar el principi d'igualtat de tracte i no discriminació per motiu de sexe, d'orientació sexual, identitat de gènere, ètnia, cultura, procedència, religió, creença, situació de pobresa, diversitat funcional o qualsevol altra causa. D'esta manera, va indicar, s'estarà «contribuint a la prevenció de la intolerància, l'odi o qualsevol forma de discriminació».

En esta acció participa la regidoria de Cultura Festiva. El seu regidor responsable, Pere Fuset, va indicar que «amb esta iniciativa es reconeix el treball de les Falles que amb la seua sàtira  cremen les discriminacions, les fòbies i les injustícies. I ara també a unes falles infantils que són una inversió pedagògica de futur».

Premis i jurat

El primer premi té una dotació econòmica de 3.000 euros; el segon, de 2.000 euros; el tercer, de 1.000 euros, i el quart i el cinqué, de 500 euros, a més del corresponent estendard.

Respecte el jurat, estarà presidit per Isabel Lozano i, a banda, estarà format per quatre vocals. El jurat serà paritari entre dones i homes, professionals que tinguen experiència en la defensa de la igualtat i la diversitat. Este jurat es reunirà el 16 de març de 2019.

Go up