Compromís reclama a Catalá recuperar urgentment els projectes de 3 museus festius abandonats

La recuperació dels projectes museístics de València: Un tema urgent

18/05/2024

Casa de les Roques, Casa de las Rocas, museus festius abandonats, museos festivos abandonados
Índex / Índice
 1. Museus Festius Abandonats. La recuperació dels projectes museístics de València: Un tema urgent
 2. Un pla urgent per a la restauració dels museus festius
  1. La importància del Museu de la Setmana Santa Marinera
  2. La restauració necessària dels carruatges de les Roques del Corpus
  3. L'ampliació del Museu Faller
 3. El dia internacional dels museus: Una reivindicació de Compromís
 4. La importància cultural de les festes de València
  1. La festa del Corpus de València i les seues Roques
  2. La Setmana Santa Marinera
  3. El Museu Faller
 5. Conclusió

Museus Festius Abandonats. La recuperació dels projectes museístics de València: Un tema urgent

El regidor de Compromís per València, Pere Fuset, ha presentat una moció a la comissió de Cultura de l’Ajuntament reclamant la continuïtat dels projectes de rehabilitació, reforma, ampliació i millora de tres museus festius que el govern de María José Catalá ha abandonat en el seu primer any. Aquesta demanda inclou la rehabilitació del Museu de la Setmana Santa Marinera, la restauració dels carruatges de les Roques del Corpus i l'ampliació del Museu Faller.

Un pla urgent per a la restauració dels museus festius

La importància del Museu de la Setmana Santa Marinera

El Museu de la Setmana Santa Marinera és un dels tres museus festius que es troben en una situació crítica segons Compromís. Pere Fuset ha instat al govern de Catalá a desbloquejar la rehabilitació d'este museu a partir del projecte ja redactat i preparat per Compromís.

La restauració necessària dels carruatges de les Roques del Corpus

Els carruatges de les Roques del Corpus, elements clau en la festivitat del Corpus de València, també esperen una restauració urgent. La Casa de les Roques, rehabilitada durant l'últim mandat del govern de Joan Ribó, es va oficialitzar com a museu en 2018, incloent-hi una completa renovació que també va abastar els altres dos museus festius. Ara, Fuset insta a Catalá a elaborar un full de ruta per prosseguir amb la restauració necessària.

L'ampliació del Museu Faller

A més, Fuset ha demanat al govern municipal buscar vies per ampliar el Museu Faller. Les Falles són una part essencial de la identitat cultural de València, i el museu necessita espai addicional per a exposar adequadament la riquesa i diversitat de les festes.

El dia internacional dels museus: Una reivindicació de Compromís

Durant la visita col·lectiva de Compromís a la Casa de les Roques, els membres del partit han celebrat el Dia Internacional dels Museus reivindicant el treball fet per Compromís per a que les festes de València tingueren museus oficials i dignes. Lamenten que els dos regidors festius de Catalá hagen abandonat estos projectes, deixant-los tancats en un calaix i sense finançament en el pressupost.

La importància cultural de les festes de València

La festa del Corpus de València i les seues Roques

La festa del Corpus de València és una de les celebracions més antigues de la ciutat, amb les Roques com a protagonistes de la processó. Estes carrosses medievals, carregades d'història i simbolisme, són elements essencials de la festivitat. La Casa de les Roques alberga estos carruatges, que necessiten una restauració urgent per a garantir la seua conservació.

La Setmana Santa Marinera

La Setmana Santa Marinera de València és una de les celebracions més emblemàtiques de la ciutat, especialment al barri del Cabanyal. El museu dedicat a esta festivitat recull la història i les tradicions de les confraries i germandats que participen en les processons, però necessita una rehabilitació per a millorar les seues instal·lacions i garantir la conservació del seu patrimoni.

El Museu Faller

El Museu Faller de València és un altre punt clau per a la preservació de la cultura festiva de la ciutat. Amb una col·lecció que inclou ninots indultats i altres elements representatius de les Falles, el museu oferix una visió completa de la festa més internacional de València. L'ampliació del museu és necessària per a donar cabuda a l'augment de la col·lecció i millorar l'experiència dels visitants.

Conclusió

Compromís per València reclama al govern de Catalá que recupere urgentment els projectes abandonats de tres museus festius de la ciutat. La restauració del Museu de la Setmana Santa Marinera, la rehabilitació dels carruatges de les Roques del Corpus i l'ampliació del Museu Faller són accions essencials per a preservar i promoure el patrimoni cultural de València. La continuïtat d'estos projectes no sols és una qüestió de conservació del passat, sinó també d'impulsar el futur cultural de la ciutat.

Go up