Skip to content

El president de la Generalitat va rebre la memòria de l’AVL de mans del seu president

07/05/2019
Comarca: València

El president de la Generalitat, Ximo Puig, destacà este passat dilluns el treball dut a terme per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) en favor de la normalització lingüística i per a situar la llengua “fora del debat partidista”.

Puig indicà que la trajectòria de l’AVL pot definir-se com una “història d’èxit” per situar el valencià al marge de discussions que únicament conduixen “a una crispació que no afavoreixen ni l’ús de la llengua ni a la cultura”.

Estes declaracions les va fer el president en rebre la memòria anual de l’AVL de mans de president de la institució normativa, Ramon Ferrer. A l’acte, celebrat al Palau de la Generalitat, assistit també el conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà.

Puig indicà que la trajectòria de l’AVL pot definir-se com una “història d’èxit”. En este sentit destacà la seua contribució a l’hora de situar el valencià al marge de discussions que únicament conduixen “a una crispació que no afavoreixen ni l’ús de la llengua ni a la cultura”.

El president afirmà que, una vegada assentada la llengua en el sistema d’ensenyament, és necessari “insistir i continuar avançat en l’ús social del valencià”.

Vicent Marzà, Ximo Puig i Ramon Ferrer

Infoguiavalencia.com oferix el seu contingut completament debades. El nostre objectiu principal és oferir informació objectiva i independent al voltant de la realitat valenciana en temes, fonamentalment, de cultura, oci, falles, resta de festes, comarques, ciutat i turisme.

És per això que et demanem una miqueta d'ajuda. Segurament per a tu no serà massa esforç, encara que la suma de tots i de totes ens farà poder tindre un millor futur i seguir informat de manera independent.


Infoguiavalencia.com ofrece su contenido completamente gratis. Nuestro objetivo principal es ofrecer información objetiva e independiente sobre la realidad valenciana en temas, fundamentalmente, de cultura, ocio, fallas, resto de fiestas, comarcas, ciudad y turismo.

Es por eso que te pedimos un poquito de ayuda. Seguramente para ti no será demasiado esfuerzo, aunque la suma de todos y de todas nos hará poder tener un mejor futuro y seguir informando de manera independiente.