El president de la Generalitat va rebre la memòria de l’AVL de mans del seu president

El president de la Generalitat, Ximo Puig, destacà este passat dilluns el treball dut a terme per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) en favor de la normalització lingüística i per a situar la llengua “fora del debat partidista”.

Puig indicà que la trajectòria de l’AVL pot definir-se com una “història d’èxit” per situar el valencià al marge de discussions que únicament conduixen “a una crispació que no afavoreixen ni l’ús de la llengua ni a la cultura”.

Estes declaracions les va fer el president en rebre la memòria anual de l’AVL de mans de president de la institució normativa, Ramon Ferrer. A l’acte, celebrat al Palau de la Generalitat, assistit també el conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà.

Puig indicà que la trajectòria de l’AVL pot definir-se com una “història d’èxit”. En este sentit destacà la seua contribució a l’hora de situar el valencià al marge de discussions que únicament conduixen “a una crispació que no afavoreixen ni l’ús de la llengua ni a la cultura”.

El president afirmà que, una vegada assentada la llengua en el sistema d’ensenyament, és necessari “insistir i continuar avançat en l’ús social del valencià”.

2019 05 06 Ramon Ferrer Ximo Puig Vicent Marza
Vicent Marzà, Ximo Puig i Ramon Ferrer
Print Friendly, PDF & Email