L'IVAM tindrà el Jardí de les Escultures abans de 6 mesos

16/10/2018

L'alcalde de València, Joan Ribó, va visitar dimecres passat les obres que acabaran dotant a l'IVAM del conegut com a Pati Obert, o Jardí de les Escultures.

Este Pati Obert implica l'obertura d'un nou carrer de vianants i una zona infantil. L'espai total arriba als 2.368'6 m2. En la visita també hi va estar present el conseller de Cultura, Vicent Marzà.

Ribó indicà que «València se esta haciendo cada vez más verde, en una dinámica que se extiende a todos los barrios».

El pressupost disponible és de 395.000 euros, a càrrec de la Generalitat. Per la seua banda, l'Ajuntament s'encarregarà de les labors de manteniment i l'obertura del carrer de vianants. En concret este carrer connectarà Hort d’en Cendra i Beneficència. També hi haurà connexió cap a Guillem de Castro per un vial lateral de l'IVAM. Les obres estaran acabades abans de sis mesos.

Les escultures del Pati Obert

A este jardí hi haurà sis escultures: Cosmos 62, d'Andreu Alfaro; Porta de Thannatos II, de Ramón de Soto; Lluna sobre prisma, i Cara Plana, ambdues de Miquel navarrés; Fragmentos, de Vicente Ortí; i una peça Sense Tïtol, de Per Kirkeby. Finalment hi haurà una àrea de jocs infantils i diversos arbres.

Per la seua banda Marzà va indicar que «una obertura de l'IVAM al barri i al conjunt de la ciutadania, un espai de cultura en el qual es podrà gaudir dels fons del museu i actuacions puntuals».

Go up