Skip to content

L’antic escorxador del Cabanyal serà arxiu històric i centre d’interpretació del barri abans de l’estiu

08/02/2019
Comarca: València

La regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Glòria Tello, ha visitat este dijous les obres de rehabilitació i ampliació de l’antic escorxador del Cabanyal. Este edifici de l’any 1910 està situat en el número 36 del carrer Sant Pere. També s’habilitarà una entrada pel carrer Lluís Despuig. Per a estes obres hi ha un pressupost de 500.000 euros del Pla Confiança de la Generalitat.

Tello ha declarat «que es tracta d’una intervenció emblemàtica que suposa la victòria de la ciutadania enfront de la destrucció i especulació urbanística». La regidora ha recordat que «esta va ser una de les primeres accions que el Govern de la Nau va projectar per al Cabanyal, ja que l’antic escorxador, edifici de marcat valor històric i cultural, haguera sigut un dels que, inevitablement, s’haurien enderrocat d’aplicar-se el hui derogat Pla Especial de Reforma i Protecció Interior (PEPRI) d’este barri, que preveia la prolongació de l’avinguda Blasco Ibáñez fins al mar».

Una rehabilitació integral

Gràcies a esta intervenció s’ampliarà la dotació cultural del Cabanyal així com la regeneració del propi barri. L’edifici tindrà 356 m2 construïts en dos plantes. En la primera planta hi haurà un espai multi usos i un d’exposicions. I en la segona hi haurà una sala de consultes. Es rehabilitarà l’edifici i s’ampliarà gràcies a una parcel·la contigua adscrita a l’Ajuntament. A hores d’ara s’ha rehabilitat el cos principal de l’immoble i s’han enderrocats els annexos impropis.

Finalment Tello ha explicat que «s’ha tractat de mantenir les particularitats de les construccions del Cabanyal com la ventilació creuada i l’accés des del carrer, així com elements del seu ús més recent». I ha afegit que «es vol aconseguir una edificació que recorde el passat i estiga d’acord amb les necessitats i demandes actuals».

Àudio Glòria Tello
Façana Escorxador Cabanyal
Print Friendly, PDF & Email