L’Ajuntament va presentar el catàleg de l’exposició sobre Javier Goerlich Lleó

L’exposició “Javier Goerlich Lleó: arquitectura i urbanisme a la ciutat de València (1914-1962)”, que acull l’Ajuntament, ja té catàleg. La publicació va ser presentada dijous passat a la sala d’exposicions municipal. Recordem que l’arquitecte Goerlich va deixar la seua empremta a la ciutat, tant per la quantitat d’obres que va fer, com per ser l’arquitecte municipal. En este últim càrrec va estar des de 1922 i com a arquitecte major de 1931 a 1956.

Algunes de les reformes més importants de la ciutat són obra seua, com la plaça de l’Ajuntament. També va intervindre decididament en la reforma de l’avinguda de l’Oest o l’ampliació de l’Albereda. D’igual manera el disseny del Passeig de València al Mar o el Mercat d’Abastos.

El catàleg va ser presentat per la regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Glòria Tello. També hi van acudir acudit els autors dels textos, Daniel Benito Goerlich, Pilar Turpín, Paco Costa i Toni Galindo. A més, hi van assistir els Comissaris de l’Exposició i més autors com Armand Llopis i David Sánchez.

La regidora indicà que «forma part de la tasca institucional d’un ajuntament com el de València donar a conèixer l’obra d’aquelles persones que van ser determinants en la construcció de la ciutat que hui veiem». Tello va afegir que «En este sentit, sens dubte, l’exposició de Goerlich, s’ha d’entendre com l’intent de recuperació per al gran públic d’esta figura tan singular, és al meu parer una de les exposicions més necessàries de les que hem inaugurat esta legislatura i el catàleg que ara presentem ens aporta l’oportunitat de sistematitzar, analitzar i deixar testimoniatge del gran esforç de recerca i investigació que ha precedit a esta exposició».

El catàleg de Goerlich

Esta publicació mostra detalladament l’exposició, així com reflectix el treball museogràfic i expositiu que comporta.

S’agrupa material gràfic sobre Goerlich que es troba habitualment dispers. D’esta manera es facilita una visió de l’evolució de la ciutat al llarg del segle XX. També inclou anàlisis històrics i teòrics que complementen l’aportació visual del museu.

Glòria Tello presentà el catàleg de l'exposició sobre Javier Goerlich
Glòria Tello presentà el catàleg de l’exposició sobre Javier Goerlich
Print Friendly, PDF & Email

Similar Posts