|

L’Ajuntament presenta ‘València Music City’ per a convertir la ciutat en capital internacional de la música

Que la ciutat de València siga un referent internacional és l’objectiu de l’estratègia València Music City. «Volem aconseguir que València es convertisca en una capital internacional de la música», declarà ahir en la presentación l’acalde, Joan Ribó, qui estava acompanyat de la regidora de Cultura i Presidenta del Palau de la Música, Glòria Tello.

Ribó va fer referència a la tradició musical de la ciutat, i recordà que «el 50% de les associacions musicals espanyoles es troben en la Comunitat Valenciana, les quals reunixen 40.000 músics en 547 associacions i escoles de música, la qual cosa suposa un total de 60.000 estudiants i 200.000 membres en total».

L’alcalde afirmà que «estem davant una societat en la qual la música és un element fonamental que s’estén per tots racons, per la qual cosa este projecte manté un caràcter de continuïtat en el futur». En este sentit, Ribó destacà «l’important paper dels conservatoris, les corals, la Berklee College of Music amb seu a la ciutat, i altres actors musicals a València». I va fer palés la capacitat per a organitzar esdeveniments gràcies a «autèntics temples de la música com el Palau de la Música, el Palau de les Arts i el futur Arena, recinte que albergarà grans concerts».

estem davant una societat en la qual la música és un element fonamental que s’estén per tots racons

«Volem ser un referent cultural europeu: exportadors de talent valencià a tot el món i importadors de talent internacional en totes les disciplines musicals, així com impulsar les indústries culturals perquè generen riquesa i dinamitzen el mercat de treball», va afegir.

Per la seua banda, Glòria Tello indicà que «l’activitat musical suposa un important connector de persones, cosa que també succeeix a València, on la nostra històrica tradició musical és tot un referent».

disposem d’una magnífica matèria primera per a començar este projecte estratègic, amb l’objectiu d’aconseguir el posicionament de València com a Ciutat Musical

«Hem generat un valuós treball de relació amb diferents agents musicals de la ciutat, amb els quals ens hem adonat que disposem d’una magnífica matèria primera per a començar este projecte estratègic, amb l’objectiu d’aconseguir el posicionament de València com a Ciutat Musical», va afegir.

La regidora conclogué explicant que «Per estos motius, tindrem un assessorament expert i professional per part de la Universitat de València, qui compta amb especialistes en música, cultura i oci de reconegut prestigi internacional que ens ajudaran en la tasca perquè València faça de la música una bandera de cara a l’exterior».

Quatre fases per a que València siga capital internacional de la música

Primera fase: s’analitzarà la producció musical valenciana i de coneixement de les oportunitats existents en l’àmbit europeu, espanyol i valencià.

Segona fase: s’establiran les fortaleses i les febleses de l’activitat musical de la ciutat i començarà la fase participativa.

Tercera fase: es faran reunions sectorials en les quals participaran agrupacions d’actors rellevants com les àrees tècniques competents de les administracions públiques (Ajuntament, Generalitat Valenciana i Diputació Provincial de València), així com amb representants del sistema educatiu, músics, organitzadors musicals, periodistes, teixit empresarial musical i uns altres afins com a hostaleria, oci, indústria hotelera, cultura i turisme, i amb diversos operadors externs rellevants.

Quarta fase: es llançarà l’estratègia València Music City per a posicionar-se com a Ciutat Musical.

Print Friendly, PDF & Email

Similar Posts