L'Ajuntament presentà les “Guies literàries” d'Azorín i Blanquina March

Nova aposta de l'Ajuntament per difondre figures de la literatura valenciana que han residit en la Ciutat. En este cas es van presentar dos noves Guies Literàries: Azorín i la València modernista i Blanquina March i la València jueva. L'acte de presentació va tindre lloc dimarts passat en el Saló de Cristall.

Per a la regidora de Patrimoni Cultural, Glòria Tello, estes publicacions són «Un suport que és capaç d'abordar diversos àmbits culturals, sense oblidar la professionalitat dels autors i el foment del coneixement de la nostra realitat».

Esta col·lecció Guies Literàries té ja cinc publicacions que dóna protagonisme a diversos autors. D'esta manera, a més d'Azorín i Blanquina March, trobem les de Juan Gil-Albert i la València republicana, Lluís Vives i la València gòtica i Sor Isabel de Villena i la València monástica.

En este sentit Tello indicà que «Hi ha una altra manera d'endinsar-se pels carrers, les avingudes o els atzucacs d'una vila, i és seguint un d'eixos personatges històrics de relleu que hi van viure, i per als quals moltes de les seues places o barris estan plens de significació».

Índex / Índice
  1. Azorín i la València modernista
  2. Blanquina March i la València jueva

Azorín i la València modernista

Esta guia és obra de Daniel Benito, i «ens porta pel carrer de la Pau, per la Universitat Literària i, sobretot, pels edificis modernistes que es van construir al nou eixample de la ciutat». «Esta zona de València té sorpreses impensades en una sèrie d'habitatges que l'autor ens descriu, ajudant-nos a mirar-los d'una altra manera per a situar-los en el seu context històric-artístic», explicà la regidora.

Blanquina March i la València jueva

En este cas l'autora és Marilda Azulay. De la seua Tello afirmà que fa «un recorregut de records difuminats que la seua autora, Marilda Azulay, ha sabut desentranyar de forma didàctica, turística i rigorosa».

Infoguiavalencia

Go up