L’Ajuntament i la Fundació Blasco Ibáñez firmen un nou conveni que assegura el llegat de l’autor a València

2019 05 07 conveni Blasco Ibanez
Glòria Tello, Joan Ribó i Ignacio Soler

Este dimarts se ha produït la firma del nou conveni entre l’Ajuntament de València i la Fundació Centre d’Estudis Vicente Blasco Ibáñez. El nou conveni té quatre anys de vigència i reemplaça el del 20 de desembre de 2012.

A la firma han assistit l’alcalde de València, Joan Ribó, acompanyat de la regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Glòria Tello, així com el president de la Fundació, Ignacio Soler.

L’objectiu de l’acord és difondre l’obra i la figura de Vicente Blasco Ibáñez. A més, s’inclou la pròrroga del depòsit dels fons bibliogràfics, fotogràfics, documentals i museogràfics de la Casa Museu Blasco Ibáñez. D’esta manera, l’Ajuntament es compromet a «custodiar degudament els béns, conservant-los i mantenint-los adequadament», així com a la promoció i difusió de la figura i l’obra de l’escriptor.

Subvencions per a activitats de difusió de Blasco Ibáñez

L’Ajuntament subvencionarà les activitats de la Fundació, gràcies a una dotació econòmica de 12.000 euros anuals. Estes activitats seran la promoció i difusió de la figura de l’autor. A més, hi haurà una assignació anual de 20.000 euros dins dels pressupostos globals del Servici de Patrimoni Històric i Cultural, destinats a la realització d’activitats culturals, didàctiques, de promoció i difusió.

Finalment es destinaran 30.000 euros en concepte d’inversions i millores de la Casa Museu Blasco Ibáñez, i es crearà un premi d’investigació i/o beca d’estudis denominat “Vicente Blasco Ibáñez”, amb una dotació de 6.000 euros anuals.

Rutes literàries

També es crearan rutes literàries relacionades amb la vida i l’obra de l’autor i una Comissió de Coordinació, la cual es reunirà trimestralment, per a facilitar l’intercanvi d’informació i la coordinació en l’execució de les activitats proposades.

Satisfacció pel nou conveni

Ribó ha indicat que «l’objectiu del conveni és potenciar la tasca de difusió, ja que no es pot entendre el que és València ni el que som sense la figura de Vicente Blasco Ibañez». Per la seua part, el president de la Fundació, Ignacio Soler, ha afirmat que «és un conveni satisfactori, ja que promou i millora l’esperit del conveni de 2012». «Per totes dues parts hem considerat que la figura de Vicente Blasco Ibañez no pot quedar en l’oblit», ha afegit.

2019 05 07 conveni Blasco Ibanez 2
Glòria Tello, Joan Ribó i Ignacio Soler
Joan Ribó
Print Friendly, PDF & Email