L’Ajuntament ha presentat el catàleg de l’exposició ‘L’Argila de la Mitja Luna’

5 anys ago · Updated 5 anys ago

2019 01 24 cataleg argila 1

El Museu d’Història de València acull l’exposició L’Argila de la Mitja Lluna, que es pot visitar fins al pròxim 28 d'abril. Esta mostra està centrada en la producció ceràmica islàmica trobada en diferents excavacions de la ciutat de València.

Esta vesprada, la regidora de Recursos Culturals, Glòria Tello, ha participat en la presentació del catàleg d’esta exposició. «Estic molt orgullosa del treball excepcional que suposa la confecció del catàleg d'esta exposició, ja que, a més, posa negre sobre blanc l'extens coneixement de la ceràmica d'este període històric», ha indicat Tello.

La regidora ha explicat que «esta investigació és fonamental per a l'avanç de l'arqueologia» i que «és un nou pas avant respecte a la sèrie de projectes expositius i editorials del Museu d’Història de València, impulsada per la Regidoria de Patrimoni i Recursos Culturals, al qual han precedit altres exposicions com La Festa de la Modernitat, La Veu de la Ciutat i Ens fem un café?».

También han particpado el director del Museu d’Història de València, Javier Martí, el comissari de la mostra, José Vicente Lerma Alegría, i l'editora del catàleg, Pau Armengol Machí.

Una exposició i un catàleg sobre ceràmica islàmica

Tello ha indicat que «En este llibre es recull un minuciós catàleg de peces de la Col·lecció de Ceràmica Islàmica Municipal, una de les millors de l'estat espanyol i un valuós llegat patrimonial de tots els valencians i valencianes».

L’exposició motiu del catàleg està conformada per un programa de diverses activitats. Es tracta d’una oferta permanent i diària de vistes guiades. A més, hi ha un taller de cal·ligrafia àrab, un taller de cuina magribina (participa el Centre Cultural Islàmic de València), i diverses presentacions de llibres sobre la matèria.

2019 01 24 cataleg argila 2
Go up