L’Ajuntament anuncia noves inversions i actuacions a la Casa Museu Benlliure

2018 11 28 Restauracio Casa Benlliure 4
Actuación en un panel cerámico

La regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Glòria Tello, ha anunciat una sèrie d’inversions i actuacions a la Casa Museu Benlliure. L’objectiu d’estes millores són la dignificació i posada en valor d’este espai expositiu dedicat al pintor valencià.

Les actuacions previstes inclouen la restauració dels panells ceràmics, d’obres pictòriques, de col·leccions de dibuixos, l’elaboració de guies de mà, així com la contractació de treballs de manteniment i pintura de l’estudi de Benlliure.

Tello va indicar que «El Pla de Restauració del Patrimoni constituix un important pas endavant quant a la recuperació i protecció de l’importantíssim patrimoni històric i artístic de què disposem als nostres museus i espais expositius. Amb això no soles estem dignificant els espais culturals de la ciutat de València sinó també posant en valor el treball dels nostres il·lustres artistes».

Els panells ceràmics

D’esta manera, es treballa en cinc panells ceràmics obra de José Mateu per a l’Exposició Iberoamericana de Sevilla de 1929. Estos panells són: Personatges de la processó del Corpus – Moisés; Horta valenciana; Personatges de la processó del Corpus – La Moma. Estes peces estan al jardí, on hi ha rajoles valencianes datades entre els segles XVI i XX. Per a esta actuació hi ha un pressupost de 12.000 euros.

Pintures

També es treballa en l’obra “Descans de la llauradora”, pintura de finals del XIX, enrotllada i sense bastidor. En este cas hi ha un pressupost de més de 3.000 euros per a la seua restauració. També es restaurarà l’obra “l’Horta de Rocafort”, de Peppino Benlliure, de 1904, la qual està seccionada per la part inferior.

Dibuixos

També hi ha diversos dibuixos majoritàriament obra de José i Peppino Benliure. Estes obres estan molt afectades per la riuada de 1957 i els sistemes d’exposició inadequats. Hi ha 100 dibuixos i 15 estudis de José Benlliure. Per a esta restauració hi ha més de 4.000 euros de pressupost.

Guies de mà

Tot museu necessita de promoció i explicació tant de les seues obres com del propi espai. Per a això s’editaran guies de mà en sis idiomes per més de 2.000 euros. D’esta manera es pretén que les 13.000 visites anuals tinguen una millor informació.

Manteniment

Finalment es contractaran treballs de manteniment i pintura de l’estudi de Benlliure. En este cas hi ha un pressupost d’uns 5.000 euros i els treballs començaran el mes que ve.

Print Friendly, PDF & Email